Палмитиновата киселина, която се съдържа в палмовото масло и някои

...
Палмитиновата киселина, която се съдържа в палмовото масло и някои
Коментари Харесай

Мастната киселина в палмовото масло стимулира метастазите, твърди изследване

Палмитиновата киселина, която се съдържа в палмовото масло и някои други растителни мазнини, способства за развиването на метастазите, са открили опити с мишки. Резултатите от проучването са.

„ Засега е още рано да се приказва за асортимент на диета за болните с метастатични форми на рак. И въпреки всичко резултатите от нашето проучване приказват, че в случай че в храната на пациента отсъства или съвсем отсъства палмитинова киселина, това може да забави растежа на метастазите “, отбелязва проф. Салвадор Азнар-Бенита, професор от Института по биомедицински проучвания в Барселона и един от създателите на проучването.
 Туморите експлоатират здравите кафези Туморите експлоатират здравите кафези
Учени от Института за проучване на рака и Манчестърския университет са разкрили, че раковите кафези са способни да накарат здравите да...

Азнар-Бенита и сътрудниците му разкрили, че скоростта на растежа на метастазите зависи освен от разновидностите в раковите кафези, само че и от избрани типове мастни молекули в тялото на пациента. На този извод ги навели опити с мишки, в чийто организъм били въведени култури от човешки ракови кафези.

По подобен метод откривателите се опитвали да открият дали мастната киселина способства за образуването на разнообразни форми вторични тумори. За тази цел учените разделили мишките на няколко групи, част от които те хранели с естествена храна, а в менюто на другите добавили по-голямо количество разнообразни форми на растителни мазнини.

От всички изпитвани разновидности единствено палмовото масло повлияло отрицателно върху здравето на гризачите. След него растежът на метастазите при мишките се ускорил внезапно.
 Палмовото масло в храната води до затлъстяване и насърчаване на хронични заболявания Палмовото масло в храната води до затлъстяване и насърчаване на хронични заболявания
Употребата на палмово масло в храната води до затлъстяване и насърчаване на хронични заболявания в международен мащаб, а производството на този &...

След като проучили в детайли по какъв начин тъкмо съставените елементи на палмовото масло работят върху раковите кафези, учените открили, че молекулите на палмитиновата киселина предизвикват смяна в агресивността на метастазите. Палмитиновата киселина е главен съставен елемент на палмовото масло и се намира в доста други растителни масла.

Нейните молекули, както са открили Азнар-Бенита и сътрудниците му, трансформират структурата на белтъчната обвивка на ДНК на раковите кафези. В резултат на това се задействат няколкостотин гена, свързани с разпространяването на метастази. Тези промени се резервират даже при неведнъж разделяне на раковите кафези, заради което метастазите се образуват бързо даже когато в околната среда няма палмитинова киселина.

Учените се надяват, че по-нататъшните опити ще оказват помощ за създаването на терапия или за откриването на лекарство, което би блокирало процеса на смяна на структурата на обвивката на ДНК на раковите кафези. Това ще разреши да се защитят доста раково заболели от развиването на метастази, заключават Азнар-Бенита и неговите сътрудници.
 Българите употребяват от ден на ден артикули с палмово масло Българите употребяват от ден на ден артикули с палмово масло
Иван Грънчаров от Асоциацията на млекопреработвателите сигнализира, че в последните няколко години българите от ден на ден употребяват артикул...

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР