Палестинците последваха обещанието си за масов протест по границата с

...
Палестинците последваха обещанието си за масов протест по границата с
Коментари Харесай

Десетки хиляди на протест по границата с Газа, 37 са убитите в сблъсъците

Палестинците последваха обещанието си за всеобщ митинг по границата с Газа против откриването на посолството на Съединени американски щати в Йерусалим. Десетки хиляди се събраха и провокираха конфликти, в които 37 души бяха убити от израелски бойци, съобщи AFP, представена от БГНЕС.
Броят на жертвите трансформира този ден в най-смъртоносния в израелско-палестинския спор след войната в Газа през 2014 година
Първите жертви на конфликтите, избухнали на пет места по границата с Газа, бяха 21-годишният Анас Кудеи и 29-годишният Мусааб Абу Лейла, убити от израелски бойци. Повече от 900 палестинци бяха ранени при конфликтите, съобщи Здравното министерство в Газа, а Палестинският журналистически профсъюз разгласи, че измежду тях има 8 публицисти. Израелската войска съобщи, че повече от 35 000 души са взели участие в конфликтите.
Протестиращите се пробваха на дребни групи да се приближат до огражденията, които се охраняват от тежко въоръжени израелски бойци. Групите се пробвали да атакуван границата и почнали да хвърлят камъни против бойците, които разкрили пукотевица.
Беше упрекнато палестинското придвижване " Хамас " в осъществяване на " терористична интервенция под прикритието на масите ", защото то поддържа опитите да бъде съборена граничната ограда по време на митинга.
Припомняме, че палестинският яд избухна поради решението на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да разгласи Йерусалим за столица на Израел, защото палестинците смятат източната част на града за своя столица.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР