Палестинците няма да приемат какъвто и да било американски мирен

...
Палестинците няма да приемат какъвто и да било американски мирен
Коментари Харесай

Махмуд Абас: Палестинците няма да приемат мирен план, предложен от САЩ

Палестинците няма да одобряват какъвто и да било американски кротичък проект в израелско-палестинския спор, защото признавайки Ерусалим за столица на Израел, Съединени американски щати се дискредитираха, съобщи през днешния ден в Париж палестинският президент Махмуд Абас, представен от Франс прес.

Няма да приемем никакъв проект на Съединени американски щати. С решението си за Ерусалим те сами се дисквалифицираха, сподели Абас след среща с френския си сътрудник Еманюел Макрон.

Решението на Съединени американски щати да признаят Ерусалим за израелска столица ги декласира във връзка с този въпрос, съобщи на собствен ред Макрон.

"Американците се маргинализираха, пробвам се да не направя същото ", сподели Макрон на общата конференция с Абас.

"Ефикасно ли е да се признае едностранно Палестина? Не считам, защото това би било реакция на американското решение, провокирало разтърсвания в региона ", уточни френският президент. "Бих отвърнал на една неточност с друга такава ", добави той и акцентира, че няма да построи позицията на Франция като реакция на американската политика.

Макрон, който следващата година ще посети региона, още веднъж изрази неодобрението си към американското решение и напомни френската позиция, че решението с две страни няма опция и не може да има решение за Ерусалим без съглашение сред двете наранени страни.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР