Палестинци влязоха в сблъсъци с израелски военнослужещи след петъчната молитва.

...
Палестинци влязоха в сблъсъци с израелски военнослужещи след петъчната молитва.
Коментари Харесай

Палестина гори! Насилие и протести заляха улиците

Палестинци влязоха в конфликти с израелски военнослужещи след петъчната молитва. На Западния бряг и в линията Газа се стигна до подиуми на принуждение, а десетки бяха ранени. Израелската войска е ранила повече от 40 палестинци, които стачкуват против решението на Доналд Тръмп да признае Йерусалим за столица на Израел, заяви „ Ройтерс “. В палестинския град Рамала пък израелците стреляха по палестинец, който е бил с колан с експлозиви.
Нападателят е ранил леко един боец, откакто го е нападнал с нож. След стрелбата мъжът падна на земята, а малко по-късно беше отведен с кола за спешна помощ на „ Червения кръст “, написа Daily Sabbah.

Няма информация за положението му.

Палестинци обявиха, че митингите ще продължат и идните дни, а израелците се надяват, че напрежението ще утихне. Само преди дни палестинската организация „ Хамас “ разгласи старта на трета интифада против израелските сили. Йерусалим е сензитивна тематика за израелците и палестинците. Израел преглежда града като своя столица, а палестинците виждат в лицето на Източен Йерусалим столицата на своята бъдеща страна.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР