Палестинци излизат на протест в София. Събитието е предвидено за

...
Палестинци излизат на протест в София. Събитието е предвидено за
Коментари Харесай

Палестинци излизат на протест в София

Палестинци излизат на митинг в София. Събитието е планувано за през днешния ден, в 16 часа. Организаторите споделят, че това ще е мирна демонстрация.

“Благодаря за съпричастността и загрижеността на всички другари, които ми писаха и звъннаха последните дни. Вие имате огромни сърца и очи виждащи оттатък гнусната страна на медията ”, написа Сами Догмуш

Той насочва зов да бъдат споделяни “зверствата, които Израел случва ”. Според Догмуш има нарушавания на следващата резолюция, цялостно потъпкване на човешките права и отричане за съблюдаване на интернационалните закони.
Общината забрани проявата

Столичната община не разрешава шествие, проведено от Комитета за отбрана на Йерусалим. Предвидено е то да тръгне от НДК по маршрут по бул. Витоша, бул. “Княз Ал. Дондуков ” и до постройката на Президентството.

Кметът на Столична община е издала заповед за възбрана на шествието на съображение Закона за събранията, митингите и манифестациите. Това става на съображение на мнения на Държавната организация „ Национална сигурност “ и Столичната дирекция на вътрешните работи.

Прокуратурата също се намеси

Прокуратурата предупреди за манифестации на омразата. От държавното обвиняване обявиха, че ще са безкомпромисни при практикуване на своите пълномощия. Става дума за гарантиране на публичния ред и сигурност и за отбрана на правата и свободите на жителите.

В известието не се показва за какви прояви става дума, само че то идва няколко часа преди предстоящи действия на палестинци у нас.

По неофициални данни има планувано шествие по-късно в центъра на София.

Повод за предизвестието са зачестилите случаи на приложимост на език на омразата, в това число разпространяван  в обществените мрежи. Сред тях има и апели за радикални дейности, учредени на религиозна и етническа основа, в това число коренен ислям.

Следва да напомним, че всеки апел за радикални дейности и принуждение и осъществяване на нерегламентирани прояви са в прорез с Конституцията и законите на страната. На причинителите на сходен вид действия може да бъде потърсена наказателна отговорност, пишат от прокуратурата.

Става дума за тежки престъления

От там предизвестяват, че това са две тежки закононарушения – проповядване на ненавист на религиозна основа и агитация за война.

При определяне на данни за осъществени незаконни действия от подобен темперамент, прокуратурата ще ползва
закона с цялата му суровост.

Органите на локалната власт взаимно с Министерство на вътрешните работи според Закона за събранията, митингите и манифестациите следва да не позволяват провеждането на такива всеобщи мероприятия. Става дума за прояви, които биха дали мотив за отправянето на апели за принуждение, радикални дейности.

Същото важи и за сбирки, оправдаващи осъществяването на терористични дейности и военни
престъпления.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР