Палестинското ислямистко движение Хамас информира съюзниците си от ливанското шиитско

...
Палестинското ислямистко движение Хамас информира съюзниците си от ливанското шиитско
Коментари Харесай

“Хамас“ към “Хизбула“: Съгласни сме да се спре огънят в ивицата Газа

Палестинското ислямистко придвижване " Хамас " осведоми съдружниците си от ливанското шиитско придвижване " Хизбула ", че се е съгласило с предложение за прекъсване на огъня в линията Газа, съобщи Ройтерс, като се базира на днешна информация на двама индивида, осведомени с въпроса.
Прочетете още
Делегация на " Хамас ", управлявана от висшия представител на придвижването Халил ал Хая, се срещна в Бейрут с водача на " Хизбула " Хасан Насралла и го осведоми за най-скорошните развития, споделиха източниците на Ройтерс.

По-рано придвижването " Хизбула ", което разполага с поддръжката на Иран, сподели, че Насралла и Хая са разискали най-скорошното развиване на договарянията, ориентирани към прекъсване на огъня в линията Газа.

Единият от източниците, представител на " Хизбула ", сподели на Ройтерс, че ливанското придвижване ще постави завършек на престрелките с Израел през ливанско-израелската граница, в случай че бъде реализирано прекъсване на огъня в Газа.

Висш американски представител сподели през вчерашния ден, че придвижването " Хамас " е внесло основни корекции в позицията си във връзка с възможна договорка за освобождението на израелските заложници, които държи в Газа.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху каза през вчерашния ден на американския президент Джо Байдън, че ще изпрати делегация за обновяване на договарянията за прекъсването на огъня в Газа.

Днес " Хамас " съобщи също, че се опълчва на всевъзможни изявления и позиции в поддръжка на проекти за влизането на " непознати сили " в линията Газа " под каквото и да било име и под какъвто и да било претекст ", написа Българска телеграфна агенция. 

Палестинските управляващи обявиха, че 7 души са били убити през днешния ден при израелска военна интервенция в региона на град Дженин на Западния бряг, съобщи Асошиейтед прес. Израелската войска съобщи, че организира там антитерористична интервенция.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР