Палестинско-израелският сблъсък трябва да бъде спрян, проблемът с цивилните, които

...
Палестинско-израелският сблъсък трябва да бъде спрян, проблемът с цивилните, които
Коментари Харесай

Лавров призова за спиране на палестинско-израелската конфронтация

Палестинско-израелският конфликт би трябвало да бъде спрян, казусът с цивилните, които са жертви на обстановката, би трябвало да бъде решен и аргументите за спора би трябвало да бъдат решени.

 

Това сподели съветският външен министър Сергей Лавров, откривайки договарянията с генералния секретар на Лигата на арабските страни Ахмед Абу ал Гейт, оповестяват съветски медии.

 

„ Необходимо е освен незабавно да се спрат боевете, да се реши казусът с цивилните, които в огромни количества стават жертви на сегашната обстановка, само че и да се обърне особено внимание на аргументите, заради които палестинският проблем не може да бъде открит решение за доста десетилетия “, сподели още Лавров.

 

„ Убеден съм, че Русия, Лигата на арабските страни, всички членове на тази организация могат и би трябвало да допринесат за решаването на проблемите, преди всичко, за преустановяване на кръвопролитията, за преустановяване на страданията на цивилните. Ние сме подготвени да създадем това дружно с вас и дружно с всички други страни, които са откровено заинтригувани от установяването на резистентен мир в Близкия изток и гарантирането на сигурността на всички страни в района без изключение, в това число страната Палестина, чието основаване изисква решение на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации “, добави Лавров.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР