Палестинският президент Махмуд Абас заяви вчера, че ще продължи да

...
Палестинският президент Махмуд Абас заяви вчера, че ще продължи да
Коментари Харесай

Палестинската автономия ще продължи да плаща стипендии на атентатори

Палестинският президент Махмуд Абас съобщи през вчерашния ден, че ще продължи да заплаща хонорари на палестински нападатели и техните фамилии, макар решението на израелския парламент да удържа тези средства от налозите, които събира за сметка на Палестинската автономност, съобщи Асошиейтед прес.

Абас съобщи на среща на водачи на партия " Фатах " през вчерашния ден, че неговото държавно управление ще продължи да заплаща " на нашите мъченици, пандизчии и ранени ", както прави от 1965 година Средствата за хонорари възлизат на към 330 млн. $, или към 7% от общия бюджет на Палестинската автономност за тази година.

Израелското държавно управление твърди, че превеждането на средствата предизвиква принуждение. Палестинците отхвърлят това изказване.

Абас добави също, че няма да разреши да се увенчаят с триумф напъните на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп за възобновяване на израелско-палестинските мирни договаряния. Някои арабски страни също отхвърлиха проекта на Вашингтон, акцентира палестинският президент. /БТА

Всичко, което би трябвало да знаете за: Близък изток (3310)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР