Палестинският президент Махмуд Абас разговаря в събота по телефона с

...
Палестинският президент Махмуд Абас разговаря в събота по телефона с
Коментари Харесай

Абас призова за спиране на израелската агресия

Палестинският президент Махмуд Абас беседва в събота по телефона с френския президент Еманюел Макрон и д ържавния секретар на Съединени американски щати Антони Блинкън на фона на ескалиращото напрежение в района.

" Абас акцентира, че актуалната ескалация в района е резултат от политическата невъзможност, неспазването на законното право на палестинския народ на самоопределяне и установяването на негова самостоятелна страна със столица Източен Йерусалим, продължаващата израелска експанзия против Палестинският народ, тяхната земя и техните свещени места, както и продължаващият тероризъм на израелските заселници ", оповестява формалната осведомителна организация на Палестина WAFA.

Абас е изтъкнал мълчанието на интернационалната общественост, с което тя е насърчила израелската окупация да извърши повече закононарушения, както се следи в Газа, Западния бряг, в това число Йерусалим, където стотици палестински цивилни изгубиха живота си, хиляди бяха ранени и доста бяха взети в плен, се споделя в известието.

Палестинският президент също прикани Макрон " незабавно да се намеси, с цел да спре израелската експанзия против палестинския народ от страна на израелските окупационни сили и екстремистки заселнически групи ".

Абас беседва настрана с Блинкън.

" Разговарях с президента на Палестинската власт Абас, с цел да обсъдим терористичните офанзиви против Израел ", написа Блинкен на X. " Призовах всички водачи в района да осъдят тези ужасяващи терористични актове. "

Хамас стартира интервенция " Наводнение в Ал Акса " в събота и сподели, че нейната изненадваща, многофронтова офанзива е била в отговор на щурма на джамията Ал-Акса и засиленото принуждение от страна на заселниците. Каза, че е изстрелял ракети и е заловил доста израелци.
 Израел се готви да употребява „ тежки наземни средства ” против
Израел се готви да употребява „ тежки наземни средства ” против " Хамас "

Самолети нанасят въздушни удари по Ивицата Газа

На собствен ред израелската войска стартира интервенция " Железни мечове " против Хамас в линията Газа.

Най-малко 232 палестинци са били убити при офанзивите, съгласно медицински източници в Газа, до момента в който израелските управляващи дефинират броя на жертвите на своите жители на 300.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР