Палестинският президент Махмуд Абас осъди като касапница убийството на 52

...
Палестинският президент Махмуд Абас осъди като касапница убийството на 52
Коментари Харесай

Махмуд Абас осъди като касапница избиването на 52 палестинци от израелската армия

Палестинският президент Махмуд Абас осъди като кланица убийството на 52 палестинци от израелската войска при митинги и конфликти при границата с Ивицата Газа против преместването на американското посолство в Ерусалим, съобщи Франс прес.

"САЩ към този момент не са медиатор в Близкия изток ", съобщи Абас и дефинира американското посолство като "нов челен пост на колонизацията ".

Той разгласи три дни печал в палестинските територии и обща стачка на следващия ден, когато палестинците означават Накба (Катастрофата). Денят е обвързван със ориста на хиляди палестинци, принудени да изоставен земите си след основаването на Израел на 14 май 1948 година

Върховният комисар на Организация на обединените нации за човешките права Зеид Раад ал Хусейн изиска израелските военни неотложно да спрат да стрелят с бойни патрони по палестинци на границата с Ивицата Газа, добави Българска телеграфна агенция. Хусейн осъди "шокиращото изтребване на десетки души " и раняването на стотици от израелските сили и съобщи, че интернационалната общественост би трябвало да въздаде правораздаване за жертвите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР