Палестинският президент Махмуд Абас няма да приеме американския вицепрезидент Майк

...
Палестинският президент Махмуд Абас няма да приеме американския вицепрезидент Майк
Коментари Харесай

Палестинският лидер Махмуд Абас отказа среща с американския вицепрезидент Майк Пенс

Палестинският президент Махмуд Абас няма да одобри американския вицепрезидент Майк Пенс, разгласи през днешния ден консултант на Абас, след решението на Вашингтон да признае Ерусалим за столица на Израел, съобщи Франс прес.

" Няма да има среща с американския вицепрезидент в Палестина ", декларирал Мажди ал Халиди, дипломатически консултант на Абас. Визита на Пенс в Израел и палестинските територии е планувана за втората половина на декември.

Обявеното в сряда от американския президент Доналд Тръмп решение да разгласи Ерусалим за столица на Израел провокира в палестинските територии демонстрации и кървави конфликти с израелските сили, напомня Агенция Франс Прес.

" С решението си за Ерусалим Съединените щати пресякоха всички червени линии ", акцентира съветникът на Абас.

В четвъртък Белият дом оцени като " контрапродуктивно " вероятно отменяне на срещата, планувана с Пенс на Западния бряг, палестинска територия окупирана от израелската войска от 50 години.

Представител на партията на президента Абас съобщи по-рано пред Агенция Франс Прес, че " американският вицепрезидент не е добре пристигнал в Палестина ". " Президентът Абас няма да го одобри заради решението (на президента Тръмп), съобщи Джибрил Раджуб.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР