Палестинският президент Махмуд Абас нарече кучи син“ американския посланик в

...
Палестинският президент Махмуд Абас нарече кучи син“ американския посланик в
Коментари Харесай

Палестинският президент Махмуд Абас нарече американския посланик в Израел „кучи син“

Палестинският президент Махмуд Абас назова „ кучи наследник “ американския дипломат в Израел Дейвид Фридман поради поддръжката му за израелските заселници на окупирания Западен бряг, предава “Ройтерс”, представена от БНР.
„ Кучи наследник споделя, че те строели на лична земя? Той е преселник и фамилията му са заселници, а той е дипломат на Съединени американски щати в Тел Авив. Какво да чакаме от него?”, сподели ядосано Абас късно в понеделник на среща с палестински водачи в Рамала.

Фридман е мощен последовател на израелското заселническо придвижване и горещо поддържа решението на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп от 6 декември 2017 година да признае Ерусалим за столица на Израел и да реалокира US посолството там.

Посланикът реагира по време на тирада в Ерусалим на конференция за битка против световния антисемитизъм, като сподели: „ Неговият отговор бе да ме назова кучи наследник. Антисемитизъм или политическо говорене? Не аз би трябвало да направя оценка, оставям това на всички вас “.

Американският спецпратеник за Близкия изток Джейсън Грийнблат популяризира изказване, в което назовава коментара на Абас „ извънредно несъответствуващ “. Той уточни, че палестинският президент „ би трябвало да избира сред реториката на омразата и съответните и на практика стъпки за възстановяване на живота на народа му “.

Реагира и израелският министър председател Бенямин Нетаняху, който допусна, че решението на президента Доналд Тръмп за признае Ерусалим за столица на Израел е предиздвикало Абас да нападна вербално представители на Съединени американски щати.

„ За първи път от десетилетия администрацията на Съединени американски щати спря да глези палестинските водачи, като им сподели: стига значи стига “, написа Нетаняху в Туитър. „ Очевидно шокът от истината ги кара да се изпускат “, добави той.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР