Палестинските здравни служители сега казват, че най-малко 471 души са

...
Палестинските здравни служители сега казват, че най-малко 471 души са
Коментари Харесай

„Мислехме, че ще е безопасно“: Паника и объркване на мястото на експлозията в болница в Газа

Палестинските здравни чиновници в този момент споделят, че минимум 471 души са били убити от детонация в болница в град Газа във вторник вечерта. Те упрекват израелски въздушен удар, само че израелските военни споделят, че детонацията е породена от несполучливо изстрелване на ракета от въоръжената формация Палестински ислямски джихад. Кореспондентът на BBC Рушди Абу Алуф посети местопроизшествието и откри, че елементи от тялото към момента се събират.

Напоени с кръв матраци са разпръснати из двора на Ал-Ахли Араб болница, дружно с облекла и персонални движимости, оставени в хаоса, последвал гърмежа и големия пожар, който провокира.

В близкия паркинг лежат тлеещите остатъци от повече от дузина коли.

Околните здания също са развалени, явно белязани от шрапнели. Но не се вижда огромен ударен кратер.

Има атмосфера на суматоха, като хората се борят да схванат какво се е случило на място, което е трябвало да бъде предпазено според интернационалното филантропично право.

< p class= " ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10 " > " Напуснахме дома си, с цел да дойдем тук ", сподели жена, оживяла след детонацията, пред BBC. „ Мислехме, че ще е безвредно, само че по-късно беше бомбардирано. “

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР