Палестински служител заяви, че забавянето на изпълнението на примирието в

...
Палестински служител заяви, че забавянето на изпълнението на примирието в
Коментари Харесай

Какво бави началото на примирието в Газа

Палестински чиновник съобщи, че забавянето на осъществяването на примирието в линията Газа сред израелските сили и " Хамас " се дължи на " последния миг ", в който се прецизира кои заложници ще бъдат освободени и по какъв начин, съобщи Агенция Франс Прес.

Примирието, което се очакваше да влезе в действие на 23 ноември, само че беше отсрочено през нощта, беше отсрочено поради " имената на израелските заложници и изискванията за освобождението им ", сподели служителят, който е осведомен с преговорния развой, само че изиска да остане неизвестен.

Двете страни си размениха описи на лицата, които би трябвало да бъдат освободени, добави той. По думите му са били повдигнати и въпроси по отношение на достъпа на Червения кръст до заложниците, преди те да бъдат освободени в Египет, както и дали Червеният кръст ще има достъп до тези, които са останали.

Високопоставен чиновник на " Хамас ", с който Агенция Франс Прес се свърза по телефона съобщи, че има " спънки, свързани със обстановката на място ", като изрази вяра, че няма да има " неточност, която да окаже негативно влияние върху примирието или да попречи на неговото реализиране ".

Но " медиатори се движат сред двете страни и атмосферата към момента е градивна ", добави той.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР