Палестинската въоръжена групировка Хамас потвърди днес смъртта на още един

...
Палестинската въоръжена групировка Хамас потвърди днес смъртта на още един
Коментари Харесай

За часове Хамас загуби двама военни командири

Палестинската въоръжена формация " Хамас " удостовери през днешния ден гибелта на още един собствен пълководец в Ливан, съобщи Ройтерс, на която се базира Българска телеграфна агенция.

Саид Аталах Али, един от водачите на Бригадите " Изедин ал Касам " - военното крило на групировката, е бил погубен при израелски удар по бежанския лагер Бедави на към 5 километра северно от пристанищния град Триполи в Северен Ливан, заяви " Хамас ".

Ливанската новинарска организация ННА заяви, че брачната половинка и двете деца на Али също са били убити при нападението.

По-рано ливански източници от региона на сигурността оповестиха, че безпилотен летателен уред е блъснал апартамент в палестински бежански лагер покрай Триполи, отбелязва Ройтерс.

Бригадите " Изедин ал Касам " потвърдиха нощес гибелта на различен от своите командири - Захи Ясер Абд ар Разек Уфи, при израелски удар в град Тулкарем на окупирания Западен бряг. Той е управлявал мрежата на военизираното придвижване там.

В понеделник се навършва една година от началото на спора сред Израел и " Хамас ", почнал с изненадващо кръвопролитно нахлуване на палестински бойци на територията на Израел на 7 октомври 2023 година

По данни на Израел тогава са убити близо 1200 души, а към 250 заложници са отведени в плен в линията Газа. По информация на здравното министерство на " Хамас " броят на палестинските жертви при последвалото нахлуване на израелските сили към този момент надвишава 41 000 души.

Междувременно стотици пропалестински стачкуващи се събраха в центъра на Лондон, а в английската столица се организира " огромна " полицейска интервенция във връзка годишнината от офанзивата против Израел, предадоха Пи Ай Мидиа и ДПА.

Около 200 пропалестински деятели се събраха на площад " Бедфорд " тази заран преди плануваното шествие при засилено полицейско наличие.

Някои от тях носеха ливански и ирански флагове и плакати с надпис: " Не поддържаме геноцида " и " Ционизмът е расизъм ", а мнозина скандираха " Свободна Палестина ".

В отговор на плануваните протестни и възпоменателни прояви в цялостен Лондон се организира " огромна " полицейска интервенция, оповестиха от столичната полиция.

В Хайд парк в неделя следобяд ще се организира възпоменателно събитие, проведено от английски еврейски организации.

От полицията оповестиха, че не им е известно за понеделник, когато се отбелязва годишнината от офанзивата, да са планувани значими публични прояви.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР