Палестинската ислямистка групировка Хамас заяви в понеделник, че е информирала

...
Палестинската ислямистка групировка Хамас заяви в понеделник, че е информирала
Коментари Харесай

"Хамас" все така държи на предложението си за примирие с Израел

Палестинската ислямистка формация Хамас съобщи в понеделник, че е уведомила медиаторите, че ще се придържа към първичното си предложение за реализиране на помирение. То включва евакуиране на израелските войски от Газа, връщане на разселените палестинци и " същинска " замяна на пандизчии, оповестява " Ройтерс ".

" Хамас " показа предложение за преустановяване на огъня в Газа на медиаторите и Съединените щати в средата на март.

То включваше освобождението на израелски заложници в подмяна на независимост на палестински пандизчии, 100 от които излежават доживотни присъди.

Припомняме, че Съветът за сигурност на Организация на обединените нации одобри резолюция в понеделник, изискваща неотложно преустановяване на огъня сред Израел и " Хамас ".

Съединените щати се въздържаха от гласуването, предизвиквайки разногласия със своя съдружник Израел.

Останалите 14 членове на съвета гласоподаваха " за " резолюцията, препоръчана от 10-те определени членове на органа. Тя изисква незабавното и абсолютно освобождение на всички заложници. След гласуването в заседателната зала имаше овации.

Египет и Катар се пробват да понижат разликите сред Израел и " Хамас " по отношение на това по какъв начин би трябвало да наподобява прекратяването на огъня, защото задълбочаващата се филантропична рецесия излага популацията в Газа на риск от апетит.

Първоначалното освобождение на израелците ще включва дами, деца, възрастни и заболели заложници в подмяна на освобождението на 700-1000 палестинци, държани в израелски затвори, съгласно предлагането. Включено е освобождението на израелски " новобранки ".

" Хамас " също по този начин съобщи, че желае размяната на палестински пандизчии и израелски заложници да бъде част от изцяло съглашение за преустановяване на огъня, което ще постави завършек на войната. Но кабинетът на израелския министър председател Бенямин Нетаняху отговори на предлагането на " Хамас ".

То към момента се основава на " нереалистични претенции ", обещавайки да продължи с наземната си атака, до момента в който не отстрани " Хамас ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР