Палестинската ислямистка групировка Хамас призова жителите на Газа да не

...
Палестинската ислямистка групировка Хамас призова жителите на Газа да не
Коментари Харесай

Хамас“: Палестинците в Газа да не слушат призивите на Израел за евакуация

Палестинската ислямистка формация " Хамас " прикани жителите на Газа да не се поддават на апелите на Израел за евакуация от северната част на анклава, оповестяват международните организации.

" Нашият палестински народ… отхвърля заканите, отправяни от окупационните водачи, и апелите им към палестинците в Газа да изоставен домовете си и да се реалокират на юг или в Египет ", съобщи Иззат ал Ришк, член на политическото бюро на " Хамас ", в изказване, изпратено по електронната поща на новинарския отдел на американската телевизия Ен Би Си нюз.

По-рано израелската войска подреди цивилните да изоставен град Газа и да се изтеглят на юг, напомня Асошиейтед прес. В крайбрежната територия, чиято дължина е едвам 40 километра, живеят 2 300 000 палестинци.

Според наблюдаващи на спора Израел неизбежно ще предприеме сухопътна атака. Израелските сили за защита обявиха, че ще през идващите дни ще работят със " забележителна мощ " в Газа, съобщи Българска телеграфна агенция.

Говорителят на израелската войска Джонатан Конрикус сподели, че военните " ще положат доста старания, с цел да избегнат пострадването на цивилни ". " Ръководейки се от разбирането, че тук има цивилни, които не са наши врагове и не желаеме да ги нападаме, ги молим да се изтеглят ", добави той.

Източници от силите за сигурност в Газа настояват, че цивилните биват възпрепятствани да напущат северната част на Газа, написа ДПА. Очевидци в палестинския анклав описват, че бойци от " Хамас " са спрели няколко локални поданици и са им наредили да се върнат назад на север. Паниката там се ускорява, а никой не дава на хората ясни указания по какъв начин да работят, добавя немската осведомителна организация.

Днес " Хамас “ съобщи, че при тежките бомбардировки на Израел в линията Газа са починали 13 заложници, държани от групировката, написа АП. Сред тях и чужденци, добави ислямистката организация, без обаче да оповестява националността на починалите.

Информацията не е доказана от Израел, отбелязва АП.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР