Палестинската групировка Хамас заяви, че ще продължи да преговаря чрез

...
Палестинската групировка Хамас заяви, че ще продължи да преговаря чрез
Коментари Харесай

Хамас ще преговаря до постигане на примирие в Газа

Палестинската формация " Хамас " съобщи, че ще продължи да договаря посредством медиатори, до момента в който не реализира съглашение за преустановяване на огъня с Израел , оповестява " Ройтерс ".

" Ние демонстрираме нужната еластичност, с цел да реализираме изцяло преустановяване на експанзията против нашия народ, само че окупаторите към момента заобикалят правото на това съглашение ", показват от групировката.

Преговарящите от " Хамас ", Катар и Египет - само че не и Израел - са в в опит да реализират сред Израел и ислямистката формация преди мюсюлманския пост през месец Рамадан, който стартира при започване на идната седмица.
 Преговорите за преустановяване на огъня в Газа завършват без пробив Обновена
Преговорите за преустановяване на огъня в Газа завършват без пробив

Остават единствено няколко дни за прекъсване на боевете преди началото на Рамазан

Постигането на съглашение би довело до първото удължено помирение във войната , която от началото си преди пет месеца до момента е имала единствено едноседмична пауза през ноември. Десетки заложници, държани от екстремистите, ще бъдат освободени в подмяна на стотици палестински пандизчии.

Предвижда се помощта за обсадената Газа ще бъде увеличена, с цел да се спасят животите на палестинците, изправени пред апетит. Очаква се боевете да спрат в точния момент, с цел да се предотврати огромното планувано, където над половината от 2,3-милионното население на Газа е приклещено до границата на анклава. Израелските сили ще се изтеглят от някои региони и ще разрешат на жителите на Газа да се върнат по домовете си, изоставени по-рано по време на войната.
 Израел е одобрил съглашението и чака
Израел е одобрил съглашението и чака " Хамас "

Предложението включва шестседмичното преустановяване на огъня в Газа, както и освобождението на заложници
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР