Палестинската групировка Хамас покани американския милиардер Илон Мъск да посети

...
Палестинската групировка Хамас покани американския милиардер Илон Мъск да посети
Коментари Харесай

Хамас покани Илон Мъск да види разрушенията и в Газа, него го достраша

Палестинската формация " Хамас " предложения американския милиардер Илон Мъск да посети линията Газа, с цел да види разрушенията, породени от израелските бомбардировки, оповестява " Ройтерс ".

" Каним го да посети Газа, з а да види мащаба на кланетата и разрушенията , осъществени против народа там, в сходство със стандартите за обективност и меродавност ", съобщи високопоставеният чиновник на " Хамас " Осама Хамдан на конференция в Бейрут.

В понеделник Илон Мъск, който беше неодобрен за утвърждението му на антиеврейска обява, посети мястото на нападението на " Хамас " против Израел и разгласи уговорката си да направи всичко належащо, с цел да спре разпространяването на ненавист.
 Израел и Илон Мъск се схванаха за Starlink в Газа
Израел и Илон Мъск се схванаха за Starlink в Газа

Сателитите ще могат да се употребяват единствено с утвърждението на израелското министерство на връзките

Впоследствие обаче американският бизнесмен съобщи, че към момента не е подготвен да посети линията Газа , защото обстановката там " наподобява малко рискова ", оповестява ТАСС.

По мотив отправената му покана от " Хамас " той написа в обществената мрежа " Екс ": " Изглежда малко рисково сега , само че имам вяра, че една просперираща Газа в дълготраен проект е нещо положително за всички страни ".

и се срещна с израелския министър председател Бенямин Нетаняху и президента Исак Херцог. Мъск и Нетаняху посетиха кибуца Кфар Аза, който беше измежду най-засегнатите израелски общности по време на офанзивата на " Хамас " на 7 октомври. Той съобщи, че споделя позицията на Нетаняху, че " Хамас " би трябвало да бъде погубен и увери, че би желал да помогне на Израел да демилитаризира и дерадикализира Газа, когато спорът завърши.
 Израел е срещу Starlink над Газа
Израел е срещу Starlink над Газа

След като Илън Мъск предложи услугите си на здравните палестински управляващи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР