Палестинската групировка Хамас е дала официалния си отговор на предложението

...
Палестинската групировка Хамас е дала официалния си отговор на предложението
Коментари Харесай

Ще има ли примирие в Газа? От Хамас са дали своя отговор на преговорния екип

Палестинската формация Хамас е дала формалния си отговор на предлагането за преустановяване на огъня с Израел. Не се оповестява дали препоръчаната от Джо Байдън формула за мир в Близкия изток е утвърдена или отхвърлена.

От Хамас са споделили на медиаторите от Египет и Катар, че съглашението би трябвало да докара до неотложно евакуиране на израелските войски от Ивицата Газа. Сделката планува замяна надлежно на израелски заложници и палестински пандизчии.

Не е ясно дали от Хамас са се съгласили да върнат отвлечените на 7 октомври хора. Според поискал анонимност член на преговорния екип, от палестинската формация отхвърлят съвсем всички точки в препоръчаното от Байдън съглашение. Преди това от Вашингтон твърдяха, че Израел е склонен с концепцията им, само че изявления на премиера Бенямин Нетаняху хвърлиха подозрения върху това. Преговорите сред двете страни не престават към този момент няколко месеца и видимо са в застой. Вчера Съветът за сигурност на Организация на обединените нации одобри с 14 гласа " за " и 1 " въздържал се " резолюция за помирение в Газа.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР