Палестинската екстремистка групировка Хамас обеща да разпростре дейността си и

...
Палестинската екстремистка групировка Хамас обеща да разпростре дейността си и
Коментари Харесай

Хамас отказа да се разоръжи и заплаши да разпростре дейността си и на Западния бряг


Палестинската екстремистка формация Хамас даде обещание да разпростре активността си и на Западния бряг, макар апелите на съперничещото й придвижване Фатах да се разоръжи като част от съглашението за помиряване, съобщи Асошиейтед прес.

Халил ал Хая, почитан представител на Хамас, съобщи, че арсеналът на групировката не може да бъде поделян, нито обсъждан при какъвто и да било разговор.

Изказването му акцентира острата омраза сред Хамас и Фатах, придвижването на палестинския президент Махмуд Абас. Двете организации договарят за помиряване. Фатах управлява Западния бряг и желае да се обезвреждат ракетите, експлозивите и тунелите в Газа, които Хамас употребява за набези, отбелязва АП.

Хамас лиши Газа от Фатах през 2007 година, което докара до обсада на територията от страна на Израел и Египет, както и до три войни с Израел.

Миналия месец Фатах и Хамас подписаха съглашение за помиряване, по силата на което Хамас стартира да отстъпва контрола на Абас. Разногласията обаче не са изчезнали, отбелязва АП.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР