Палестинец откри огън по израелски военен контролно-пропускателен пункт на Западния

...
Палестинец откри огън по израелски военен контролно-пропускателен пункт на Западния
Коментари Харесай

Израелските военни убиха палестинец, заселници вилнеят в палестински град

Палестинец откри огън по израелски боен контролно-пропускателен пункт на Западния бряг в събота, преди да бъде прострелян и погубен, заяви израелската полиция, предава Асошиейтед Прес.

Нападателят се доближил до контролната точка Каландия покрай Ерусалим, където извадил пушка M16 и почнал стреля. Израелските сили за сигурност бързо реагирали, простреляли и умъртвили мъжа на място. Двама охранители били ранени в случая.

В други елементи на Западния бряг, израелски заселници провокирали вълнения в палестинско село , хвърляйки камъни, стреляйки и подпалвайки домове. Съобщения от палестинското село Ум Сафа оповестяват, че към 50 израелски заселници, въоръжени с пушки и запалителна течност , нападнали селото и се пробвали да подпалят най-малко пет къщи с хора вътре. Израелските военни изпратили сили за сигурност на мястото и арестували израелски жител.

Местните палестински избавителни екипи направили евакуация на деца, които били затрупани в горящи къщи. Заселници също нападнали медици и публицисти, като стреляли по тях и блъснали кола за спешна помощ с камък.

Някои заселници също откриха огън по цивилни и медици. Местна телевизия Palestine TV сподели, че заселниците са стреляли по Мохамед Ради, неин сътрудник, отразяващ офанзивите, като са счупили камерата му. Палестинският червен полумесец заяви, че един от неговите медици е бил ранен от пукотевица.

Други двама медици бяха ранени, когато заселници хвърлиха огромен камък по кола за спешна помощ, която се разруши в предното стъкло.

Израелски заселници също гръмнаха и убиха кон в селото , сподели жителят Ибрахим Ебиат. " Това е чист гнет ", сподели той. " Хората са уплашени и ядосани. "

Млади палестинци хвърляха камъни по израелските сили за сигурност, които откриха огън и пуснаха сълзотворен газ против тях, споделиха очевидци. Израелската войска съобщи, че един боец е бил ранен от хвърлен камък, се споделя в известие, осъждащо насилието.

Яир Лапид, водач на израелската съпротива, подлага на критика премиера Бенямин Нетаняху, призовавайки го да осъди насилието, провокирано от заселниците. Лапид съобщи, че насилието на заселниците е недопустимо и би трябвало да бъде вярно справяно с него.

Тези събития са кулминационна точка на кръвава седмица на Западния бряг, където 16 палестинци и четирима израелци починаха.
 Организация на обединените нации: Има риск Западният бряг „ да излезе отвън надзор “
Организация на обединените нации: Има риск Западният бряг „ да излезе отвън надзор “

Призовават Израел да промени политиките си и да се съобрази с интернационалното право
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР