Палещото слънце в Европа свива очакваната реколта от царевица в

...
Палещото слънце в Европа свива очакваната реколта от царевица в
Коментари Харесай

Горещините в Европа съсипват царевичната реколта

Палещото слънце в Европа свива предстоящата годишна продукция от царевица в цяла Европа и е следващото олицетворение на рецесия, която обгръща всичко от превоза по река Рейн до насажденията от маслини в Испания, предава Bloomberg.

Засятата напролет царевица е наранена от неналичието на дъжд, до момента в който районът се бори с непрекъснати горещи талази. Три четвърти от Румъния, най-големият производител в Европа, е наранена от суша с друга тежест, до момента в който огромният производител Франция регистрира най-сухия юли в историята. Фермерите в елементи от Източна Германия може да изгубят цялата си годишна продукция.

„ Миналия уикенд видях полета, където царевицата беше малко над коленете ми “, сподели Хелмут Меснер от немския комитет на производителите на царевица. „ Отчасти тя към този момент е кафява и не може да фотосинтезира, тъй като листата към този момент са мъртви. Обикновено по това време на годината тя е висок от 2,5 до 3 метра.

Европейските царевични насаждения са последните жертви на седмици изсъхнало и горещо време, което също по този начин внезапно намали равнището на основни реки като Рейн, Рона, Дунав и По. Това осакатява както напояването, по този начин и навигацията, лимитира превоза на въглища и френското нуклеарно произвеждане тъкмо когато Европа се пробва да понижи зависимостта си от съветския газ.

Инвазията на Москва понижи и доставките на царевица от Украйна, защото интензивните летни горещини лимитират реколтата в Европейския съюз. Въпреки че цените на царевицата изтриха част от близо 10-процентното повишаване от предходната седмица, когато първият товар от зърно напусна пристанището на Одеса, според договорка, подписана с посредничеството на Организация на обединените нации и Турция, те остават доста по-високи от нормалното за това време на годината.

„ Този сезон сигурно беше подобен, в който европейската царевица щеше да бъде от по-голямо значение за запълване на празнината в доставките, оставена от Украйна “, сподели Питър Колиър, старши пазарен консултант в основаната в Обединеното кралство CRM AgriCommodities. „ Но защото царевицата в Европейски Съюз страда и прогнозите за произвеждане са понижени, доставките на зърно са сложени под още по-голям напън “.

Европейският съюз понижи прогнозата си за реколтата от царевица през този сезон до 65,8 милиона тона, което би било най-малкото количество от 2018-19 година То може и да бъде преразгледано, защото изискванията във Франция и други страни се утежняват.

Сушата визира и Украйна, като от районите на Одеса и Виница се събира по-малко годишна продукция от предстоящото, съгласно земеделския съвет на страната.

Някои фермери към този момент не устоят. В изискванията на суша, почнала преди четири години, Михай Ангел не е засял царевица за първи път от 25 години. Вместо това притежателят на румънската Cerealcom Group е заменил царевицата със слънчоглед, който е по-устойчив на суша.

„ Бях наясно с големия недостиг на вода в почвата “, споделя той. „ Това е най-упоритата суша през последните 20 години, доколкото си припомням “.

В Унгария неналичието на превалявания докара до доста намаляване на водното равнище на река Дунав и реколтата се чака да бъде най-лошата най-малко от 2010 година

Сушата визира и други браншове. В Германия равнището на река Рейн е спаднало толкоз ниско, че секторите на комуналните услуги и химикалите изпитват компликации да транспортират материали по реката от Северно море до фабриките нагоре по течението. Те би трябвало да се извърнат към по-скъпи други форми на превоз като железопътния и сухопътния, които доста усилват разноските им.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР