Пълен стадион Тича, атмосфера като за дерби и здрав мач

...
Пълен стадион Тича, атмосфера като за дерби и здрав мач
Коментари Харесай

Днес е денят на футболна Варна

Пълен стадион " Тича ", атмосфера като за дерби и здрав мач за всяка педя терен. Такива са упованията за за футболното издание под №95 през днешния ден сред Черно море и Спартак Варна. Началният час на дербито е 17:45, а часове по-рано значимостта на този мач ще бъде подчертана с шествия, проведени от агитките на двата отбора. Привържениците на „ моряците “ се събират в деня на мача в 14:30 часа пред общината. Тези на „ соколите “ пък час по-късно на Червения площад. Днес Варна ще е футбол. И домакини, и посетители ще търсят непременно успеха. Първо, тъй като това е дербито на Варна и второ, тъй като триумфът ще значи доста и за двата отбора в посока задачите, които преследват. Победата за Черно море ще разреши на отбора да се държи оптимално покрай четвъртото място преди оформянето на Първа група, а за какво не и фантазия за третото по-късно, колкото и самоуверено да звучи това на този стадий. Както и да свърши този мач за гостите от Спартак, резултатът няма да промени мястото им в таблицата преди оформянето на третата група. Те ще влязат в последната фаза на шампионата като 16-и, само че се нуждаят от точки, с цел да се държат оптимално покрай 14-ия и 15-ия във краткотрайното класиране, защото вярата за оцеляване минава през наложителни победи в директните дуели с тях.

Кадровите проблеми:

Под въпрос за домакините до последно беше Цветомир Панов, който се възстановяваше от травма, само че той попадна в групата. Въпреки това е доста евентуално да не се рискува с включването му измежду титулярните 11, което значи, че на позицията на ляв краен бранител се чака да работи Александър Василев. В групата се завърнаха също Васил Панайотов и Живко Атанасов, които бяха непокътнати за предходния мач за да бъдат опазени от възможни картони.

Наставникът на Спартак Вн Димитър Димитров - Херо, който няма да е на скамейката, защото е осъден,няма да може да разчита на контузените Родни Антуи и Божидар Васев. Жоао Марио е с мускулен проблем, а вратарят Кристиано Фигейредо също се чака да не е разполагаем, защото бе под въпрос до последно.След изтърпяно наказване на линия ще бъде централният бранител Пламен Димов.

системите:

Черно море ще излезе още веднъж в познатата и печеливша система 4-2-3-1.

Много разумно наподобява Димитър Димитров - Херо да се спре на 5-4-1, макар че " соколите " при него играят също с 3-5-2 и 3-4-3. Притиснат от травмите на трима от атакуващите си футболисти и от обстоятелството, че гостува на негостоприемния " Тича ", евентуално експертът ще заложи на 5-4-1.

Вероятни сформира:

Черно море:

По-трудно може да се обърка стартовата 11-орка на Илиан Илиев, където главното ядро е построено и не се вършат толкоз ротации, в случай че не е неотложно. Голямата въпросителна е кой ще стартира на върха на офанзивата - Атанас Илиев, или Исмаил Иса. Любопитно е също дали треньорът ще заложи още от първата минута на Цветомир Панов.

Дюлгеров, В. Попов, Ж. Атанасов, Дробаров, Ал. Василев, В.Панайотов, Велев, Пашеко, Сула, Алекс, Ат. Илиев

Повече ротации прави Херо, тъй че ще съм доста по-далеч от точната 11-орка. Той непрекъснато преквалифицира вътрешни халфове в централни бранители, или противоположното. Подборът на бранителите може да варира и по отношение на това, дали Атанас Илиев ще стартира като титуляр за домакините. Ако това стане, не бих се учудил в 11-те на Херо да стартира един Карамоко, който да бъде съответна ръстова бариера за нападателя. По-лесно е да се предвиждат фланговите футболисти и централния нападател. Но въпреки всичко:

Спартак Вн: Дичевски, Луан, Димов, Хименес, Белоусов, Митев, Цветков, Йорданов, Ивей, Евандро, Баланюк
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР