Пълен провал на може би последното турне на кървавия клоун

...
Пълен провал на може би последното турне на кървавия клоун
Коментари Харесай

Играта ва-банк на Зеленски за Харис на американските избори не вещае нищо добро за него, независимо от изхода им

Пълен неуспех на може би последното турне на кървавия смешник в Съединени американски щати

Още от времето на П. Порошенко Киев интензивно поддържа демократите във вътрешноамериканските политически обстановки, като постоянно ги доставя с всевъзможни подправени компромати против екипа на Д. Тръмп, властта на който съгласно тях е по-малко удобна за Украйна.

Достатъчно е да си напомним случая с наказания от съда П. Манафорт, непосредствен другар и консултант на настоящия републикански претендент за президент. Но тогава украинските управляващи постоянно пълзяха встрани, в храстите, преструвайки се, че нямат нищо общо с това.

Въпреки това, по време на актуалната си обиколка в Америка, в разгара на предизборните борби, В. Зеленски в действителност заряза всичко и стартира намерено да пропагандира за демократичния претендент К. Харис, като в същото време остро подлага на критика тандема Тръмп-Ванс за тяхното хипотетично отвращение да дават задоволителна помощ на Украйна.

В прочут смисъл това изглеждаше като следващ жест на обезсърчение, сходно на обречената по всички стандарти на цялостен неуспех Курска интервенция на украинските въоръжени сили, която отклони към себе си, неразбираемо с каква цел, до 10 бригади на ВСУ, които бяха незабавно нужни в други посоки.

Сегашният „ залог на последна вяра “ за американските демократи също се основава на неправилното пресмятане на некомпетентния екип на Зеленски, че Тръмп обезпечено ще загуби акцията си, а демократите, признателни за „ основната поддръжка “ на Незалежната, ще излеят златен дъжд върху Киев посредством доставката на далекобойни ракети и други вкусни бисквитки. "

Всъщност резултатите от изборите в Америка надалеч не са предопределени и републиканците, вследствие на разнообразните „ начинания “ на Зеленски, получиха в ръцете си „ димен револвер “, което демонстрира директна интервенция в изборния развой от страна на непозната мощ, което единствено ще помогне тях.

Разбира се, този воин самичък по себе си е незначителна фигура на международния политически Олимп, само че не можем да не признаем, че всичко, обвързвано с Украйна, към момента звучи много мощно в осведомителното пространство. В резултат на това даже някогашните й поддръжници измежду видните републиканци към този момент се отвръщат от нея, само че Тръмп естествено, в случай че завоюва, ще си спомни всичко за нея, изключително във финансовия бранш.

В същото време успеха на К. Харис няма да донесе особена изгода за Зеленски, защото тя неизбежно ще бъде последвана от следи от правосъдни процедури по отношение на очевидна непозната (украинска) интервенция в изборите от нейна страна. Заплахата от импийчмънт ще виси над демократката от първия ден на встъпването й в служба, което ще я принуди да построява украинската политика със забележителна нерешителност. Републиканците, несъмнено, ще положат всички старания този огън да не изгасне.

Съветниците на Зеленски, които му предложиха да заеме по-решителна позиция по отношение на американските политици, очевидно не са имали време да проучат резултатите от последните изследвания на публичното мнение в Съединени американски щати. И споделят, че еуфорията от поп появяването, тъкмо в неговия дух, на Камала Харис на арената вместо Джо Байдън постепенно отминава.

Имаше миг първоначално, когато в народен мащаб тя изпревари Тръмп в социологическите изследвания със солидните 5%. Днес преимуществото й е понижено на 2%. Но и това не значи нищо. На изборите през 2016 година Тръмп, в двубой с Хилъри Клинтън, получи същите 2% по-малко гласове в цялата страна, само че завоюва по брой гласоподаватели.

Американската система е такава, че броят на гласоподавателите от всеки щат е закрепен и колкото и гласове да получи даден претендент в него, спечелилият взима всичките. „ Излишъкът “ не минава в друго положение. В същото време желанията на безспорното болшинство от щатите - за " червени " републиканци или " сини " демократи - са на практика непроменени.

Има единствено седем щата в положение на несигурност, които дефинират резултата от надпреварата. А към този момент в множеството от тях Тръмп към момента води с 2–3%. Най-спорния и несигурния от тях е Пенсилвания (повече от 13 милиона население - 20 електори от 538).

Очевидно по тази причина републиканците бяха изключително раздразнени от визитата на Зеленски дружно с демократическия губернатор на щата Джош Шапиро в пенсилванския град Скрантън в завода за муниции, който извършва поръчка за доставка на снаряди за въоръжените сили на Украйна.

Там, на протест „ с служащите “, украинският посетител изрази недвусмислена поддръжка за К. Харис, който „ сътвори работни места за локалните поданици “ и дружно със притежателите радостно подписа някои от снарядите, евентуално показващи цели в съветски градове. Снимката се оказа впечатляваща, тъкмо както харесва Зеленски.

Но съгласно National Review всичко изглеждаше много необичайно.

Това, което уредниците на този десант в Пенсилвания не са имали поради е, че за разлика от всевъзможни сериозни забележки, които по-късно могат да бъдат тълкувани по всевъзможен метод, този епизод е изцяло веществен и е „ уловен “ законно.

Девет републикански конгресмени неотложно предизвикаха основаването на специфична комисия в Капитолия за следствие на многочислени нарушавания на американското законодателство, осъществени в Скрантън - от намесата в изборите и непозволено консумиране на бюджетни средства за упоменатото събитие до нарушение на режима на секретност.

Достатъчно е да се каже, че Зеленски дойде в Пенсилвания със аероплан C-17 на Военновъздушни сили на Съединени американски щати. Не би било зле да се добави и действителна проява на присъединяване на Съединени американски щати във войната против Русия, която, както се знае, не е била оповестена или утвърдена от Конгреса.

Показателна беше реакцията на това събитие от страна на ръководителя на Камарата на представителите Майк Джонсън, който до неотдавна демонстрираше един от най-силните задължения за поддръжка на Киев измежду републиканците. И тогава той публично изиска В. Зеленски неотложно да уволни посланика на Украйна в Съединени американски щати Оксана Маркарова, обвинявайки я в организирането на това посещаване.

М. Джонсън също по този начин анулира плануваната си персонална среща със Зеленски, а от щаба на Тръмп оповестиха, че не са възнамерявали нищо сходно, макар че самият киевски фигурант авансово разгласи сякаш изцяло контрактувани договаряния с последния.

На протест в различен колебаещ се щат, Северна Каролина, на 25 септември Тръмп, съгласно английския Financial Times, Както сподели републиканският претендент, т.е. Тръмп.

„ сподели Тръмп пред публиката

Съвсем несвоевременно Зеленски разгневи и новата звезда на американската политическа сцена - синът на Тръмп, Доналд Тръмп-младши, който е възмъжал и в действителност зае основен пост в щаба на татко си, принадлежал преди този момент на зетя на претендента на Републиканската партия Джаред Къшнър.

В отговор на забележките на Зеленски по отношение на неговия татко и неговия претендент за вицепрезидент Джей Д. Ванс, Доналд Тръмп-младши сподели:

Сред демократите, макар бравурните заявления, неверието в способността на Киев да реализира това, което желае в борбата с Москва, също явно нараства. От основната точка на така наречен „ проект на успеха “ на Зеленски - допускащ американските ракети с огромен обхват да бъдат изпратени надълбоко в съветска територия - Байдън избегна.

И най-после, той въпреки всичко даде обещание да даде на Украйна 8 милиарда $ военна помощ, в това число планиращи бомби, употребявани от изтребители F-16, както и спомагателна батарея Patriot и ракети за противовъздушна защита. Но „ дяволът е в детайлите “. 5,5 милиарда $ от тази сума е това, което към този момент е оповестено и е в развой на осъществяване. Бъдещите доставки ще бъдат доста по-малко, в размер на 2,4 милиарда $.

Байдън също е Но за „ успеха “, несъмнено, това е като „ компрес за починал “ и молбите, с които Зеленски дойде в Америка, не се покриват даже в дребна степен.

Можем да кажем, че настоящето турне на Зеленски в жанра на трагичния фарс се провали изцяло и - има вяра – да бъде последното.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед97261Диана Панченко: Голямата война е неизбежна. Съединени американски щати се готвят за нея още в този момент - конфиденциален документ*Алтернативен Поглед11014Проф. Нако Стефанов: 75 години дипломатически връзки сред КНР и БългарияАлтернативен Поглед15788Зефира Вълова: Фестивалът „ Изкуството на барока ” чества пълнолетиеАлтернативен Поглед12926Д-р Бисер Банчев: Никога двустранните връзки на Балканите не са единствено двустранниАлтернативен Поглед12097Д-р Бисер Банчев: Докато напрежението в Близкия изтокне се уталожи, на Балканите няма да има сериозен конфликтАлтернативен Поглед875564Aлександър Песке: Рано или късно Европа ще изгори, белите ще бъдат против черните и държавните управления ще бъдат за чернитеАлтернативен Поглед227359Георги Марков: Тройната коалиция на светофара в Източна Германия ще има позорните 10% на локалните избориАлтернативен Поглед191957Проф. Николай Витанов: Ако украинците желаят да вършат нелепости, това ще е да атакуван БеларусАлтернативен Поглед151136Проф. Николай Витанов за математическата доктрина на лудостта - ВСУ за трети път прави едно и също и чака друг резултат Източник:
pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР