Пълен хаос завариха проверяващи в Първи ТЕЛК, доскоро оглавявана от

...
Пълен хаос завариха проверяващи в Първи ТЕЛК, доскоро оглавявана от
Коментари Харесай

Проверка установи: Пълен хаос в Първи ТЕЛК в Благоевград, оглавяван доскоро от д-р Ел. Дюлгерова! Над 1000 забавени решения, болни хора, оставени без пари, стотици жалби

Пълен безпорядък завариха проверяващи в Първи ТЕЛК, до неотдавна ръководена от освободената от шефския пост доктор Елена Дюлгерова. Договорът на Дюлгерова бе преустановен от болничния шеф доктор Огнян Митев, след серия тъжби за просрочени и неиздадени решения, довели до съществени проблеми и загуба на пари на съществено заболели хора, нуждаещи се от освидетелстване.

" Около 1000 са забавените решения, разяснява хаосът доктор Митев, който е безапелационен, че освобождението на Дюлгерова е било неотложно, поради непрекъснатите недоволства, че не идва на работа, че бави решенията на пациентите.

" Стотици тъжби от пациенти ни заливаха в последната година, доктор Дюлгерова е пенсионер, само че дадох късмет да продължи да работи, само че нещата излязоха отвън надзор и сега се чудим по какъв начин да оправим батака в Първи ТЕЛК, изясни болничният началник.

За да избави ситуацията и да помогне на пациентите да получат по бързо телк решенията си доктор Митев е разпоредил някои лекари да оказват помощ в комисията, тъй че по-бързо да се излезе от обстановката, в която болните хора са съществено потърпевши, а някои от тях и изгубили пари. Забавени са решения от преди 2 години. " Пуснахме заявление в здравното министерство да ни разрешат да обединим първи и втори ТЕЛК, с цел да няма такива неразбории повече, чакаме решение, сподели още пред Struma.com д-рМитев.

В момента доктор Дюлгерова е в нескончаем болничен, тя не е разписала заповедта за освобождението си от поста, само че това не значи, че има късмет да се върне на работа, защото заповедта и е връчена в наличие на очевидци, разясниха от МБАЛ Благоевград. Припомняме, че името на Дюлгерова нашумя скандално откакто беше открито, че е живяла " незаконно " в дома за възрастни хора в кв. Струмско, споделяйки една стая с майка си, която е била настанена там. Баша и също бил в дома и когато умрял Дюлгерова заела леглото му. Заради това управителни фрагменти от вкъщи бяха глобени. Заради просрочени решения Дюлгерова имаше и наказване от РЗИ.

П. Петров

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР