Пълен хаос на първия президентски дебат между президента на САЩ

...
Пълен хаос на първия президентски дебат между президента на САЩ
Коментари Харесай

Ключови моменти от хаотичния дебат Тръмп-Байдън

Пълен безпорядък на първия президентски спор сред президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и някогашния вицепрезидент Джо Байдън. Модераторът Крист Уолъс от Фокс нюз не съумя да обуздае претендентите и най-вече американския водач, който непрекъснато прекъсваше съперника си, изричаше неистини и нарушаваше разпоредбите за дебата. Няколко пъти Байдън също прекъсва президента, само че като цяло Тръмп през множеството време го правеше.
 За Върховния съд, Covid-19, стопанската система и расизма спориха Тръмп и Байдън
За Върховния съд, Covid-19, стопанската система и расизма спориха Тръмп и Байдън

Хаос и нападки на първия спор

Американските фенове показаха разочарованието си и от ръководенето на дебата от страна на Уолъс. Авторитетният ефирен водещ наподобява осъзнаваше, че Тръмп желае да наруши рамките на дебата. Дори в един миг очевидно раздразненият Байдън сподели, че не може да разбере празнодумството на Тръмп.

Не мога да запомня всичко, което бълва , сподели Байдън.

Аз също имам проблем, добави Уолъс.

Колеги на журналиста от Фокс нюз също показаха разочарованието си от представянето му и оповестиха, че това е било най-лошият спор, който са гледа ли, защото се е трансформирал в цялостна злополука.

" Гардиън ", NBC и други медии извадиха основни моменти от безредния спор.

Тръмп отхвърли да осъди белите супремасисти

Държавният глава бе запитан дали ще осъди групи като " Горделивите момчета " и други супремасистки организации. И той още един път отхвърли да го направи.

Горделивите момчета, отстъпете, разгласи Тръмп и прикани да се подхващат дейности против " Антифа " и левите, тъй като това е ляв проблем.

" Антифа " са свързани антифашистки групи, само че не и организация в нейния смисъл, до момента в който " Горделивите момчета " са крайнодясна група, която е обвързвана с принуждение в Портланд, Орегон.

По време на дебата американският водач не направи нищо да алармира на поддръжниците си да останат спокойни по време на изборите , които съгласно него ще бъдат опорочени с гласуването по пощата.

Приеха го доста персонално

Байдън се вбеси и с огромни усложнения се опитваше да остане спокоен.

" Няма ли да замълчиш, човек ", яростно се обърна Байдън към Тръмп, който неведнъж го прекъсваше.

Държавният глава даже си разреши персонално да нападна сина на Байдън, Хънтър Байдън. Доналд Тръмп на няколко пъти по време на дебата насочваше вниманието си към Хънтър, който се бори с наркозависимост (кокаин) и бе освободен от Военноморските сили. Президентът на Съединени американски щати сподели, че не е било обърнато задоволително внимание на това, че Хънтър е взел милиони долари от съветски олигарх, само че не даде пояснение и доказателства.

" Синът ми, като доста хора...имаше проблем с опиатите ", отвърна Байдън. " Той го преодоля. Оправи го. Работи върху това. Гордея се с него ", продължи някогашният вицепрезидент да пази сина си.

Тръмп в действителност изгуби самообладание, когато си намерения, че Байдън нападна интелекта на президента.

" Няма нищо мъдро в теб ", нападна президентът преди да каже, че Байдън е приключил финален в класа си в колежа (Тръмп към момента не е разгласил дипломите и оценките си).

Байдън постоянно се присмиваше на " лаенето " на Доналд Тръмп, наричайки го неведнъж " смешник ", " расист ", " измамник ", и " най-слабият президент в историята на Съединени американски щати ".

Former Vice President Biden on President Trump: "It's hard to get any word in with this clown. Excuse me, this person. "
— ABC News (@ABC)
" Трудно е да вземеш думата от този смешник. Извинете ме, този човек ", отсече Байдън.

Не дадоха отговор ясно и съответно на политически въпроси

Както и преди, Тръмп се закани да извърши проекта си за цялостна анулация на " Обамакеър ".

Байдън не даде явен отговор дали поддържа апели на демократи да прибавят места във Върховния съд, в случай че демократите завоюват болшинство в Сената и президентството.

Двамата претенденти излязоха с разнообразни цели на дебата. Тръмп се опита да активизира базата си, до момента в който Байдън се обърна непосредствено към американския народ. Той неведнъж отговори на въпроси, гледайки право в камерата. Призова американците да гласоподават или да се опълчват на американския водач.

Доналд Тръмп се опита да се наложи над Байдън, обрисувайки го като слаб в използването на закона и реда.

След дебата от акцията на Байдън оповестиха, че са набрали 3,8 милиона $ средства за един час, което е връх за акцията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР