Пълен абсурд сътвори Община Пловдив на улица Оборище район Северен

...
Пълен абсурд сътвори Община Пловдив на улица Оборище район Северен
Коментари Харесай

Жители на пловдивска улица пропищяха, лепят им глоби наред ВИДЕО+СНИМКИ

Пълен парадокс сътвори Община Пловдив на улица „ Оборище ” регион „ Северен ” с новата си маркировка и организация на придвижване.  Улицата дълго време бе без маркировка, а жителите упорстваха това да се случи час по-скоро. Те обаче съжаляват към този момент за желанието си, а и маркировката, която е поставена…

Днес екипи на компанията, наета от „ Организация и надзор на превоза ”, е почнала да чертае пешеходни пътеки и паркоместа. Цялата им работа обаче е смутила живеещите в региона, пише  Първият парадокс, който е бил сътворен, е че една от пешеходните пътеки води непосредствено към… казаните за боклук. Явно без да се преценяват с „ трудността ” от компанията си свършили работата, за която са наети.





Повече от ясно е, че хората няма да пресичат на това място, а в страни, което прави пешеходната пътека безусловно безсмислена, а прекосяването от единия на другия тротоар – рисково. Не това обаче е най-големият парадокс. Една от правите на ул. „ Оборище ” към този момент е с нова организация за паркиране. Въпреки че от години хората стопират от лявата страна улицата, като там има изходи за гаражи, от през днешния ден – паркирането е в дясно!  От ОКТ са начертали няколко места от дясната страна, а в ляво колите са почнали да бъдат глобявани от „ Общинска защита ”.



Един от живеещите на мястото сподели, че най-вероятно повода за бързата смяна не е нормативната уредба, а служебно паркомясто. Преди дни там е имало табела за длъжностен абонамент на компанията „ Нюфик агро ”, като тя е била от дясната страна. Хората са забелязали, че на мястото стопира първокласен автомобил, а въпросната компания няма общо с региона.



„ Въпросната компания се води на Илияна Димитрова, като тя няма активност, само че се води записана тук, на улицата. Според нас тя е заслон, с цел да може някой да си вземе мястото тук. След като проверихме и подадохме питания и тъжби в Общината, махнаха въпросния знак. Но през днешния ден още веднъж започнаха да чертаят местата от дясната страна, несъмнено скоро ще се появи и знакът ”, сподели един от ядосаните поданици на улицата.

Според хората това е цялостен парадокс, тъй като в случай че сега се спре отдясно на разчертаните паркоместа, улицата ще бъде блокирана.  Видимо и по този начин се случи. Дори и всички коли от лявата страна да ги няма, то ще бъде съвсем невероятно да се излиза от гаражите.

На всичкото от горната страна при прекъсването на разграфените места, ограничителите пречат да се отварят вратите на пасажерите.



„ Ден неделя, без никой да ни предизвести от Общината, или  местно РПУ,че ще се контролира придвижването по различен метод, започнаха да глобяват. Тук колите стопират от ляво, откогато пребивавам тук. Знакът за еднопосочно придвижване е може би от години тук, само че от през днешния ден взеха решение, че от лявата страна не може да се стопира. Всички сме възмутени ”, сподели друга пловдивчанка, която живее в зоната.

Очаквайте продължение и отговори на въпросите от Община Пловдив, които сложиха жителите на региона!

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР