Пълен абсурд е да се твърди, че жар от пелети

...
Пълен абсурд е да се твърди, че жар от пелети
Коментари Харесай

За инцидента с дете в Перущица: Горели са друго! Жар от пеле...

Пълен парадокс е да се твърди, че плам от пелети може да аргументи такива провали. Това мнение показа пред „ Марица “ пловдивчанинът Димитър, който се отоплява с пелети от доста години и е чудесно осведомен с камините и котлите на биогориво.

„ Изгарянето на пелетите оставя доста малко пепел и доста малко плам. В секундите, в които човек придвижва пепелника на котела или камината, с цел да го изхвърли, жарта към този момент е изгаснала. Дори да приемем, че още е тлеела, откакто е била изхвърлена, е невероятно да аргументи запалване и изгаряния върху човек “, уточни пловдивчанинът в коментар на случая в Перущица.

Според него в котела са горели освен пелети. „ Има комбинирани котли, в които могат да се поставят както пелети, по този начин и дърва и въглища. Подозирам, че в тази ситуация е било тъкмо по този начин. Получила се е голяма плам, каквато има при горене на дърва и въглища, след което е изхърлена още тлееща. Така тепмературата е извънредно висока и при досег провалите са сигурни “, коментир Димитър. Той прикани да се ревизира дали котелът в учебното заведение е смесен и дали употребяват единствено пелети. По думите му е допустимо отговарящият за котелното да е сипал запалима течност, с цел да разпали огъня, внезапно да е пламнало мощно и с цел да не стане пакост, да е изкарал контейнера бързо на открито.

Свързани вести Кошмар! Дете обгоря в двора на учебно заведение в Перущица Започва инспекция в школото, където петокласник обгоря от изхвърлена плам Огнеборец №1 на Пловдив след случая с дете: Жарта би трябвало да се хвърля изгасена и на обезопасено място
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР