Палежът на културния център в Битоля не е първият случай

...
Палежът на културния център в Битоля не е първият случай
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Управляващите се оправдават за всичко с войната, няма реформи

Палежът на културния център в Битоля не е първият случай на експанзия към македонските българи. Хубаво е това да го види министър-председателят, съобщи по Българска национална телевизия някогашният външен министър Екатерина Захариева от ГЕРБ.

По думите ѝ има закани към представителите на българското малцинство, а визитите на български политици в Северна Македония протичат при строги ограничения за сигурност. Захариева сподели още, че е имало няколко стъпки в вярната посока на Скопие, само че доста в неверната посока. Според нея има доста малко време, с цел да даде България позволение за започване на преговорния развой със Северна Македония до приключването на френското председателство на Съвета на Европейски Съюз и не чака това да се случи.

Захариева разяснява, че чуват какво приказват хората и това е оценка, която българските жители споделят - вътрешната политика е цялостен безпорядък, липсват съответни промени, а ръководещите се оправдават за всичко с войната. По нейни калкулации няма 121 гласа за избор на съмнение, само че ще продължат да показват всеки ден неточности на ръководещите.

Тя разкритикува и отношението към украинските бежанци, защото не им се оказва помощ да се интегрират. Допълни, че техен законопроект е оставен да отлежава в Народно събрание, а общините би трябвало да бъдат включени по-активно в процеса за намиране на работа на бежанците от Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР