Палеж на апартамента в блок 305 в русенския квартал Чародейка,

...
Палеж на апартамента в блок 305 в русенския квартал Чародейка,
Коментари Харесай

След смъртта на 3-годишното дете в Русе: Прокуратурата води разследване за палеж

Палеж на жилището в блок 305 в русенския квартал " Чародейка ", в който почина 3-годишно дете, проверява Окръжната прокуратура в крайдунавския град.

3-годишно дете почина при гърмеж на газова бутилка в Русе

На мястото на произшествието е осъществен оглед от проверяващ служител на реда. Иззети са материални доказателства. Назначена е пожаротехническа експертиза за определяне на аргументите за пораждане на пожара.

Както към този момент стана ясно, все още на случая детето е било оставено единствено в жилището. 35-годишната майка на детето беше открита по-късно с хероин в нея, поради което против нея има произвеждане за държане на високорискови наркотични субстанции, под надзора на Районната прокуратура в Русе.

Майката на починалото в Русе дете е открита часове по-късно, носела плик с хероин

По време на следствието за палежа ще се събират и доказателства за това дали майката е основала заплаха за живота на малолетното детето, оставяйки го без контрол и задоволително грижи. Назначена е и съдебномедицинска експертиза за определяне на повода за настъпване на гибелта. За палежа се планува наказване от 5 до 15 години, а за оставянето на детето без контрол отнемане от независимост до 3 години и публично неодобрение.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР