Палазов дал знак да спре лек автомобил, но движилият се

...
Палазов дал знак да спре лек автомобил, но движилият се
Коментари Харесай

Пародия! Смешна Присъда За Катя Лерца, Която Погуби Полицай!

Палазов дал знак да спре лек автомобил, само че движилият се зад него с висока скорост джип " Киа ", ръководен от Катя Лерца, направил внезапна маневра и го блъснал. Полицаят почина на място.

По закон за това закононарушение плануваното наказване е от 2 до 6 години затвор. При скъсен развой, какъвто изиска подсъдимата, обаче присъдата се понижава с една трета.

Апелативните магистрати взеха решение, че наказването би трябвало да се изтърпи действително при първичен общ режим. Подсъдимата е лишена и от право да ръководи моторно транспортно средство за период от 4 години. В решението си съдиите са показали, че изрично е опровергана тезата на отбраната за съпричиняване на злополуката от страна на служителя на реда. Делян Палазов е подхванал дейности за прекъсване и осъществяване на инспекция на различен автомобил, движещ се пред този на подсъдимата, в последна лява лента.

Според Апелативния съд служителят на реда от задоволително огромно разстояние е подал знак със стоп-палка и действително е бил забележим за Катя Лерца. Освен това в този миг в междинната лента, при три налични, е нямало приближаващи коли.

Апелативният съд отхвърли настояването за условно наказване, приемайки че за поправянето на подсъдимата е неотложно то да бъде изтърпяно действително в пандиза.

В решението е посочено още, че Катя Лерца е управлявала автомобила си със скорост двойно по-висока от позволената. Освен това по целия бул. „ Санкт Петербург “ сега на произшествието е имало централизация на доста хора, заради осъществяване на всеобщо мероприятие. Като отегчаващо отговорността събитие е регистрирано, че след осъществяване на действието свидетелството за правоуправление на пловдивчанката е отнето. Скоро след произшествието контролните органи са открили, че тя все пак ръководи автомобил без брошура, за което й е формиран акт за нарушаване, написа дир.бг.

Връчването на постановлението за лишаване на свидетелството за правоуправление и опцията за обжалването му пред съда, нямат директно отношение към оценка държанието на подсъдимата, пишат още в претекстовете си апелативните магистрати.

По делото са събрани и доказателства, от които е видно, че подсъдимата неведнъж е нарушавала и преди този момент разпоредбите за придвижване по пътищата.

Решението на Пловдивския апелативен съд не е влезнало в действие и предстои на обжалване пред Върховния касационен съд.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР