Палатките пред Паметника на Съветската армия в София няма да

...
Палатките пред Паметника на Съветската армия в София няма да
Коментари Харесай

Фандъкова: Палатките няма да спрат демонтажа на Паметника на Съветската армия

Палатките пред Паметника на Съветската войска в София няма да попречат на демонтирането му, а скоро към него ще бъде сложена предпазна ограда.

Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, предава 24 часа.

Тя напомни, ще има решение на СОС за ремонт на паметника, както и че регионалният шеф към този момент е задвижил процедурата.

" Областният шеф е в развой на осъществяване на това решение. Беше импортиран проект за сигурност и здраве в Столичната община, доста бързо нашите дирекции го съгласуваха, я доколкото разбрах и от регион " Средец " е координиран, тъй че следва монтирането на предпазна ограда от страна на регионалния шеф ", сподели Фандъкова.

Кметът напомни, че слагането на палатките на протестиращите от " Левицата! " и " Възраждане " не е било в съгласие с локалната власт.

" Но аз персонално считам, че няколко палатки не пречат за осъществяване на решението на общинския съвет и демонтажа на паметника ", разяснява Фандъкова.

Кога ще се постави оградата зависи от регионалната администрация.

Тази заран Фандъкова се е срещнала с Министерство на вътрешните работи министъра, с цел да изиска засилено полицейско наличие в зоната към Националния стадион и ПСА на следващия ден поради мача на " Левски ", с цел да не се стигне до ново напрежение сред ентусиастите и пазителите на паметника.

Вчера и през днешния ден от " Метрополитен " изследват пропадането на столичния бул. " Владимир Вазов ". Част от него в региона на " Герена " пропадна във вчерашния ден поради градежа на метрото.

" Става дума за каверна, която е под действителен кабелен колектор в зоната на тротоара. Разбира се, тъкмо в тази зона сега се построява новостроящия се тунел сред новостроящата се метростанция при " Герена " и съществуващата при " Тодорини кукли ", изясни зам.-кметът по строителство инж. Ангел Джоргов. Той увери, ще в границите на няколко дни ще е ясно какъв брой време ще продължи ограничението на придвижването. Дупката ще бъде инжектирана с циментов разтвор.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР