Палатки да, бетон - не - под това мото премина

...
Палатки да, бетон - не - под това мото премина
Коментари Харесай

Протестиращи опънаха палатки до строежи в Синеморец

" Палатки да, бетон - не " - под това мото мина протестно шествие на жители и екоактивисти в Синеморец тази заран. Недоволните потеглиха от центъра на селото и стигнаха до хълма над плаж " Бутамята ", като разположиха палатки до градежи.
Още по тематиката
Протестиращите са срещу плана за разпоредба на Министерството на районното развиване и благоустройството за свободно къмпингуване. Тя планува да бъде неразрешено нощуването отвън регламентираните къмпинги. Срокът за публично разискване на плана изтича на следващия ден.

Според уредника на митинга Любомир Ханджиев документът не цели регламентиране, а възбрана на свободното къмпингуване.

" Тази проектонаредба е импортирана в 43-ото Народно заседание от по-предишното държавно управление, от едни хора, които явно лобират в полза на бетонната мафия ", разяснява Ханджиев пред bTV.

Протестиращите разпънаха палатки на метри от недостроени обекти. По думите им те скриват гледката към морето. Според Ханджиев това е прегледен образец по какъв начин България се е трансформирала в най-евтината туристическа дестинация.

Протестиращите упорстват за неотложно прекъсване на градежите в Природен парк " Странджа " и на хълма над " Бутамята ", както и за премахването на всички противозаконни и незавършени постройки на морето.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР