Палатата на общините в парламента на Канада взе решение, с

...
Палатата на общините в парламента на Канада взе решение, с
Коментари Харесай

Канадският парламент призна за геноцид престъпленията на РФ в Украйна

Палатата на общините в Народното събрание на Канада взе решение, с което разгласи осъществените от съветските нашественици в Украйна закононарушения за геноцид.

" Отчитайки забележителното количество очевидни доказателства за систематични и многочислени военни закононарушения и закононарушения срещу човечеството, осъществени против украинците от въоръжените сили на РФ по заповед на президента Владимир Путин и членове на съветския парламент (...) Палатата на общините на Канада признава, че РФ прави геноцид срещу народа на Украйна ", се споделя в заявката.

Там се споделя, че военните закононарушения от страна на Русия включвам всеобщи зверства, систематични случаи на убишлени ликвидиране на цивилно население, опозоряване на трупове, насилствена депортация на украински деца, мъчения, физическо и психическо травмиране, изнасилвания.

Преди две седмици министър председателят на Канада Джъстин Трюдо съобщи, че съветската експанзия против Украйна е вярно да се назовава " геноцид ". Така той стана втория западен водач след Джо Байдън, който назова дейностите на съветските окупатори " геноцид ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР