Палата номер 10 на Пловдивския панаир ще бъде домакин на

...
Палата номер 10 на Пловдивския панаир ще бъде домакин на
Коментари Харесай

Геймъри и фенове на аниме окупират Панаира

Палата номер 10 на Пловдивския панаир ще бъде хазаин на едно от най-големите юношески събития през лятото под тепетата - Anime & Gaming Festival 2019. Фестивалът, който ще се организира на 22 юни (събота) ще запознае гостите от близко с японската попкултура и най-новото от света на гейминга.

В един ден всички посетители ще могат да се насладят на наситена стратегия от косплей (Cosplay), к-поп (k-pop), гейминг, работилнички, японски обичайни изкуства, демонстрации, лекции и доста други. Тематични щандове на магазини от цялата страна пък ще предложат на посетителите доста артикули, свързани с аниме и гейминг културата - манга, комикси, фигурки, тениски и доста други.

Специални посетители на събитието ще бъдат косплей дуото MioMayo, които идват чак от Япония и са представители на Страната на изгряващото слънце в World Cosplay Summit за 2018. MioMayo ще имат панел на сцената, част от който ще бъде и зрелище с японски мечове.

Ще се проведат и работилници по Pixel art, Кири-е, Оригами и Gunpla от майстори, които ще провокират участниците да си развихрят въображението.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР