Палачинки.... та кой не обича палачинки? Те са любима храна

...
Палачинки.... та кой не обича палачинки? Те са любима храна
Коментари Харесай

Тайната на перфектните палачинки вече не тайна за никого

Палачинки.... та кой не обича палачинки? Те са обичана храна както на дребни, по този начин и на огромни и постоянно са вкусни, изключително когато са приготвени със усърдие и обич.

Независимо от пълнежа — сладостен или солен, за изработката им са нужни няколко съставки — брашно, яйца, мляко... и още нещо.

Съществуват доста разнообразни предписания за палачинки, в които се прибавя или трансформира някоя от класическите съставки, само че крайният резултат все си остава палачинка.

 Но при подобен богат избор от предписания, по какъв начин да изберем най-хубавата, онази, която ще направи вкусната неделна закуска божествена?

Група американски химици дават отговор на този въпрос, откакто разкриха какви секрети съставки са нужни, с цел да сътворите съвършени палачинки, написа в. Daily Mail.

Оказва се, че ви би трябвало масло и няколко капки лимонен сок.

Лимоновият сок би трябвало да е 1 супена лъжица за една чаша мляко.

Според специалистите е добре сместа да бъде поръсена и с малко сода за самун. Това ви подсигурява мехурчета газ, които надигат тестото, до момента в който се пече и прави палачинките леки и пухкави. Освен това содата за самун ще им придаде кафеникаво златист цвят.

Ефектът се дължи на развой, наименуван "реакция на Маяр ", който се случва сред аминокиселините в протеините и захарите при температура сред 140 и 160 градуса по Целзий. Именно на него се дължи вкусната миризма на печеното.

Реакцията на Маяр се форсира в алкална среда, за която способства содата за самун.

Ако добавите и малко разтопено масло вътре в сместа (1/4 чаша масло за 2 чаши мляко) ще подсилите още повече вкусовите ѝ качества настояват химиците. Маслото забавя освобождението на глутена, който прави палачинките жилави.

В търсене на идеалната примес за палачинки, химиците разкрили и каква е най-голямата неточност, която може да бъде позволена при приготвянето им. Оказва се, че продължителното бъркане и разтрошаване на сместа ви отдалечава от идеалната закуска, тъй като тестото става жилаво и на буци.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР