Палачинки – 11 броя Шоколад – 2 плочки Сметана (33-35% масленост) –

...
Палачинки – 11 броя
Шоколад – 2 плочки
Сметана (33-35% масленост) –
Коментари Харесай

Палачинковата Торта С Банани И Шоколад Е Истинска Благодат За Небцето!

Палачинки – 11 броя
Шоколад – 2 плочки
Сметана (33-35% масленост) – 300 мл

Банани – 5 броя огромни
Масло за пържене на бананите

Начин на подготвяне:

Пригответе палачинки съгласно рецептата, която ви харесва. Може да извършите тънки палачинки с кисело мляко, нежни палачинки с кисело мляко и топла вода, както и обичайните палачинки с прясно мляко.

С бананите направете следното. Първо ги нарежете на 4 елементи (веднъж по средата и един път на две). След това ги запържете в масло на междинна температура, поставете ги в паница, написа За дамата.

В дълбока купа поставете кухненско фолио, тъй че да излиза от всички страни. Палачинките, които поставяте, не би трябвало да допират чинията, а кухненското фолио. В долната част на съда сложете палачинка, прибавете още 5 палачинки по този начин, че да покриват долната част на съда и краищата им да висят.

На водна баня разтопете шоколада, прибавете сметаната. Разбъркайте добре.

Намажете палачинките с горещия шоколад (ако кремът се е охлади, би трябвало да го затоплите още веднъж на водна баня) на дъното на съда. Поставете от горната страна палачинка и разпределете пържените банани. Покрийте със идната палачинка, намажете с шоколада. Следва още веднъж палачинка, банани, палачинка, шоколадов крем. Накрая би трябвало да се получат 2 пласта с банани и 3 с шоколад.

Завийте с палачинките, които останаха висящи към купата. Поставете тортата в хладилника. След един час премахнете фолиото и обърнете тортата върху паница. Украсете тортата с банани, шоколад, сметана.

Моите забележки:

Карамелизираните банани са чудесно решение. Можете да опитате да приготвите разнообразни вариации на тематика “палачинкова торта ”.

Ако очаквате огромна компания, можете да приготвите две торти. Не забравяйте да увеличите броя на бананите, шоколада и сметаната.
Tags: ОЩЕ ТОП РЕЦЕПТИДЕЛИКАТЕСИВКУСНО
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР