Пактът за мигрантите ще се отрази положително на България. Свързан

...
Пактът за мигрантите ще се отрази положително на България. Свързан
Коментари Харесай

Емил Радев обяви колко мигранти са ни върнати от началото на годината

Пактът за мигрантите ще се отрази позитивно на България. Свързан е с Дъблинския правилник и разпоредбите, по които ни връщат мигранти. Дава повече инструментариум за незаконната миграция. Това съобщи евродепутът в предаването " Лице в лице ". 

Икономическите мигранти ще бъдат настанени в центрове по външните граници на Европейски Съюз. Ще има по-бърза процедура. Ще има описи на трети страни (Тунис, Турция, Египет) – там няма война, там е умерено. Те не могат да получат право на леговище в Европейски Съюз. Те са стопански мигранти и би трябвало да бъдат върнати, уточни Радев. 

Той изясни и какво значи солидарното систематизиране: " Когато навлязат огромни групи и страната не може да се оправи сама, ще има механизъм за преразпределение с останалите 26 страни. Ако Полша откаже да одобри мигрантите, само че Германия ги одобри, Полша ще заплати 20 000 евро на човек ".

Относно разликата сред Пакта за миграцията и убежището и Дъблинския правилник, Радев разяснява: Няма по какъв начин да ни върнат тези, които са минали през България и са отишли в друга страна в Европейски Съюз. Ние сме външна граница, ще обработваме молби. Тези, които имат право ще получат убежище. Тези, които са минали през България и не са останали няма да получат леговище. 

По думите му от 1 януари до 5 март са ни върнали 68 мигранти по Дъблинския правилник. " Това не е повече спрямо предишни години ", сподели още той. 

Относно приемането ни в Шенген, евродепутатът съобщи: " Когато акад. Денков изиска оставката нав ътрешния министър две седмици преди съвета, в който ни одобриха в Шенген. Беше удар по нашата известност. Това, което се случва сега е цялостно компроментиране на службите. Денков упрекна службите, че покровителстват наркоканали. Това отеква доста зле в интернационалната общественост ". 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР