Пакистанците гласуваха в четвъртък на национални парламентарни избори, но хората

...
Пакистанците гласуваха в четвъртък на национални парламентарни избори, но хората
Коментари Харесай

Изборите в Пакистан през 2024 г. се провеждат на фона на смъртоносно насилие и обвинения в изборно неправомерно поведение

Пакистанците гласоподаваха в четвъртък на национални парламентарни избори, само че хората се насочиха към изборните секции при напрегнати условия ден след смъртоносни бомбени гърмежи, ориентирани към политици и на фона на изказвания за изборно нарушаване.

Насилието — и решението на държавното управление да ограничи връзките в деня на изборите — подхраниха опасенията по отношение на целостта на демократичния развой в страна със 128 милиона гласоподаватели с право на глас.

Пакистанското държавно управление спря мобилните телефонни услуги, базирайки се на нуждата от опазване на реда при необятно предстоящи безредици. Критици и опозиционни партии обаче споделиха, че спирането на връзките в действителност е опит за угнетяване на вота, защото доста пакистанци употребяват клетъчни услуги, с цел да дефинират локалната си изборна секция.

Сигурността обаче остава доста сериозна угриженост. Най-малко седем чиновници по сигурността бяха убити при две обособени офанзиви против службите за сигурност, въ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР