Пакистанският бизнесмен Шахид Хан води преговори с Футболната асоциация на

...
Пакистанският бизнесмен Шахид Хан води преговори с Футболната асоциация на
Коментари Харесай

Собственикът на "Фулъм" е предложил 800 милиона паунда, за да купи стадион "Уембли"

Пакистанският предприемач Шахид Хан води договаряния с Футболната асоциация на Англия за закупуването на стадион " Уембли ". Според " Скай спортс " става въпрос за сума към 800 милиона паунда, която Хан е предложил. От ФА потвърдиха, че към този момент водят договаряния.

Хан е притежател на футболния " Фулъм ", както и на тима по американски футбол " Джаксънвил джагуарс ", който е част от Националната футболна лига (НФЛ) на Съединени американски щати.

Стадионът, който беше построен сред 2003 и 2007 година на мястото на остарелия " Уембли ", е благосъстоятелност на Футболната асоциация. Според медиите на Острова обаче той натоварва извънредно доста бюджета на организацията. Строежът на новия " Уембли " струваше близо един милиард паунда.

" Можем да потвърдим, че получихме публична оферта за закупуването на стадион " Уембли ", сподели представителят на ФА.

Reminder: extensive coverage of Shahid Khan`s sensational move to buy Wembley Stadium in the @EveningStandard print edition which hits the streets now (underlining how long we`ve had the story, incidentally). pic.twitter.com/O25jBjEmnF
— James Olley (@JamesOlley) April 26, 2018

В последните години обичайно британската столица приема мачове от НФЛ. Най-обичаният американски спорт натрупа голяма известност на Острова и тъкмо това е повода Хан да изрази предпочитание за покупка на стадиона.

" Ако моите ползи включват стадион " Уембли ", това ще отбрани позициите на " Джагуарс " в Лондон във време, в което други тимове от НФЛ имат интерес към нахлуване в този популярен град. Колкото по-силни сме в Лондон, толкоз по-стабилен ще бъде тимът ни и в Джаксънвил ", разгласи Хан в публично послание.

Той изясни, че в случай че стадионът премине в частни ръце, това ще помогне на Футболната асоциация на Англия да извършва главната си задача, а точно развиването и основаване на футболисти.

Все още не е ясно дали националният тим по футбол на Англия ще продължи да играе на стадиона, в случай че той бъде продаден. " Трите лъва " играят непроменяемо на " Уембли " от 1923 година, когато е издигнат остарелият стадион с известните две кули.

Евентуална договорка е подкрепена и от управлението на НФЛ. От лигата имат интерес повече мачове да се играят отвън Съединени американски щати, търсейки навлизането на нови пазари.

 Стадион
© Reuters

Стадион " Уембли "

" Евентуално придобиване на стадион " Уембли " от страна на Шахид Хан и " Джаксънвил джагуарс " е още един знак за нашата обвързаност към Англия. Ако имаме стадион в Лондон, това ще даде нови благоприятни условия на американския футбол ", сподели вицепрезидентът на НФЛ Марк Уолър.

Лигата подписа контракт и с " Тотнъм ", който е за период от 10 години. " Шпорите " ще завършат новия си стадион през есента и той ще приема мачове от НФЛ. " Това няма да се отрази на сделката ни с " Тотнъм ", а даже в противен случай – не ни даде шансове за още повече мачове в Лондон. "

Хан е на 67 години и персоналното му положение се прави оценка на 7 милиарда $. Освен че има " Фулъм " и " Джаксънвил ", пакистанският предприемач е притежател на хотела " Четири сезона " в Торонто, както и на компанията Flex N Gate. Тя създава елементи за автомобилната индустрия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР