Пакистанският авиопревозвач Pakistan International Airlines (PIA) отмени общо 322 вътрешни

...
Пакистанският авиопревозвач Pakistan International Airlines (PIA) отмени общо 322 вътрешни
Коментари Харесай

Националната авиокомпания на една от най-големите държави в света е пред закриване

Пакистанският авиопревозвач Pakistan International Airlines (PIA) анулира общо 322 вътрешни и интернационалните полета единствено през последните 10 дни. Причината е ограничавания на доставките на авиогориво от държавната петролна компания PSO, финансова рецесия и оперативни проблеми на авиопрезовзача. Пакистан е петата по население стрна в света.

Както оповестява вестник Dawn, самолетна компания PIA претърпява най-тежката рецесия в своята история и е на ръба на закриването, заради понижените доставки на самолетно гориво, което пък е поради липса на средства за заплащането му. Това докара до анулацията на 322 полета от 14 октомври насам, в това число 134 по интернационалните линии.

Задлъжнялостта на PIA към доставчика на гориво надвишава 650 милиона пакистански рупии (2,4 милиона долара). Авиопревозвачът е потърсил спомагателни заеми от банките, с цел да изплати отговорностите си към PSO за доставки на гориво.
 Какви са заплатите на президента на Пакистан и на висшия арбитър и за какво желаят покачване
Какви са заплатите на президента на Пакистан и на висшия арбитър и за какво желаят покачване

Увеличението може да е с съвсем 50%

Проблемите на самолетната компания се ускориха на фона на решението на пакистанското държавно управление да приватизира Pakistan International Airlines, чийто загуби от 2012 година насам доближиха внушителните 7,1 милиарда $.

По думите на министъра на приватизацията на Пакистан във краткотрайното държавно управление Фавад Хасан Фавад, на продажба ще подлежат главните активи на самолетната компания, т.е. самолетите и правата за обслужването им на летищата. Пнастоящем авиопаркът на PIA се състои от общо 34 самолета. Полети обаче се правят единствено с 19 самолета. 15 от самолетите самолетната компания е взела под аренда, като месечната стойност е 2 милиона $.
 Държавите взели най-големи заеми от МВФ
Държавите взели най-големи заеми от МВФ

Сред тях е и петата по население страна в света
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР