Пакистански съд пусна под гаранция трикратния бивш премиер Наваз Шариф

...
Пакистански съд пусна под гаранция трикратния бивш премиер Наваз Шариф
Коментари Харесай

Бившият министър-председател на Пакистан Наваз Шариф получава гаранция по дела за корупция

Пакистански съд пусна под гаранция трикратния някогашен министър председател Наваз Шариф по две каузи за корупция.

Шариф беше наказан по двата случая след отстраняването му от поста министър-председател през 2017 година

Продължавайте да четете

листата на 3 детайла „ Опетненото завещание “ на пенсиониращия се висш арбитър в Пакистан Умар Ата Бандиал Пакистан упрекна някогашния министър председател Имран Хан за издаване на държавни секрети Бившият министър председател на Пакистан Наваз Шариф се върна от самоизгнание преди изборите завършек на списъка

Върховният съд на Исламабад остави във вторник гаранция за Шариф до четвъртък и прокурорите не възразиха, вярвайки, че той ще се яви на процеса, сподели юристът на Шариф Азам Назир Тарар.

Шариф се завърна в Пакистан предходната седмица след четири години самоналожено заточение в Лондон в опит да се кандидатира на изборите следващата година против най-големия си противник, някогашния министър председател Имран Хан.

Шариф не е стъпвал в Пакистан от 2019 година, когато пътува до столицата на Обединеното кралство за лекуване, до момента в който излежава 14-годишна присъда за корупция.

По-рано освобождението му под гаранция в настрана дело беше доказано от съд за корупция в Исламабад.

„ Съдът ще дефинира дата, когато би трябвало да стартира производството “, сподели Насир Ахмед Бхута, различен от юристите на Шариф, пред организация Франс Прес пред съда.

„ Той ще участва на всички процедури, за които се изисква. “

В момента Хан, наследникът на Шариф, е в пандиза по обвинявания в корупция и излежава тригодишна присъда. Хан беше отхвърлен от поста с избор на съмнение през април 2022 година, само че той към момента е водещата опозиционна фигура в Пакистан и се радва на огромен брой почитатели дружно със своята партия Pakistan Tehreek-e-Insaf.

Подобно на Хан, Шариф сега няма право да се кандидатира за място в Народното събрание.

Хан в понеделник беше упрекнат по дело, в което е упрекнат в откриване на публични секрети след отстраняването му. В този случай той е изправен пред възможна смъртна присъда и евентуално няма да може да се кандидатира на парламентарните избори.

Шариф се завърна, с цел да управлява акцията за своята партия Пакистанска мюсюлманска лига (PML-N) преди изборите през януари.

Ахсан Икбал, почитан чиновник на PML-N, сподели, че Шариф би трябвало да има право да оспори вота.

„ Надяваме се, че несправедливостта, която му беше породена... би трябвало да бъде поправена “, сподели Икбал. „ Правото на господин Наваз Шариф е да управлява своята партия, да управлява народа си и да накара Пакистан да обърне страната. “

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР