Пакистанската полиция повдигна обвинения в тероризъм срещу бившия министър-председател Имран

...
Пакистанската полиция повдигна обвинения в тероризъм срещу бившия министър-председател Имран
Коментари Харесай

Пакистан: Полицията обвинява сваления премиер в тероризъм

Пакистанската полиция повдигна обвинявания в тероризъм против някогашния министър-председател Имран Хан, съобщи Асошиейтед прес. Това ще ескалира политическите напрежения в страната, в която сваленият министър председател провежда всеобщи протестни демонстрации с очевидната цел да се върне на власт, отбелязва организацията.

Обвиненията следват тирада на Хан в Исламабад в събота, в която той даде обещание да съди полицейски чиновници и съдийка и насочи обвинявания, че негов помощник е бил изтезаван, откакто е бил задържан.

Хан самичък не е приказвал обществено за последните обвинявания към него. Обаче съд в Исламабад издаде така наречен " защитна гаранция " за него за идните три дни, която не разрешава на полицията да го арестува по повдигнатите обвинявания, сподели Шах Махмуд Куреши, върховен представител на опозиционната партия Техрик-е-Инсаф на сваления министър председател.

Стотици нейни членове се събраха пред дома на Хан в понеделник в символ на поддръжка, до момента в който някогашният министър-председател организираше срещи вътре. Партията предизвести, че ще провежда митинги в цялата страна, в случай че Хан бъде задържан, до момента в който той се пробва да разбие обвиняванията по отношение на него в съда.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР