Пакистанската армия е отвела снощи група журналисти на посещение по

...
Пакистанската армия е отвела снощи група журналисти на посещение по
Коментари Харесай

Пакистан издига ограда по границата си с Авганистан

Пакистанската войска е отвела нощес група публицисти на посещаване по границата, с цел да им показа напредъка по създаване на стената, съобщи Франц прес.

Това е едно от редките посещаване по границата от началото на плана през март.

Телената ограда е с височина 3 метра и в горната си част е покрита с бодлива тел. За момента загражда няколко елементи от границата сред Северен и Южен Вазиристан в планинските племенни региони. Чрез нея се попречва свободното прекосяване на въоръжени групи /талибани и Ал Каида/ сред двете страни.

Високопоставен боен съобщи, че това е историческа смяна в граничния надзор сред Пакистан и Авганистан. Той увери публицистите, че до декември 2018 няма да остане нито едно ненаблюдавано място от интернационалната граница.

Планът на Пакистан е да загради огромна част от дългата 2 500 км. граница и създаване на 750 контролни пункта. Възнамеряват и потреблението на високотехнологични системи за попречване прекосяването на границата.

Това решение бе признато с митинг от страна на Кабул и аргумента, че това ще раздели фамилии и другари. На същото мнение е и губернаторът на източната афганистанска провинция, който съобщи пред Ройтерс, че това ще ускори омразата и недоволството сред страните.

Армията чака, планът да коства близо 532 милиона $.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР