Пакистан трябва да изкачи пословична планина преди своя решаващ мач

...
Пакистан трябва да изкачи пословична планина преди своя решаващ мач
Коментари Харесай

Обсаденият Пакистан се среща с врага на Световната купа по крикет на ICC Австралия

Пакистан би трябвало да изкачи пословична планина преди своя решителен мач за Световната купа по крикет на ICC против Австралия, до момента в който се борят с вирусна зараза, обхванала няколко членове на тима и чакат се изправят след следващата огромна загуба против противника си Индия.

Бабар Азам и хората му се изправят против петкратните първенци Австралия в петък, като звездата в бързия боулинг Шахин Шах Африди се бори за форма, а началният удар Абдула Шафике е отслабен от тресчица.

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла Момичетата от Пакистан получават късмет един път в живота си да играят крикет в долината Сват В лудия по крикет Кашмир конфликтът на Световната купа сред Индия и Пакистан тества страстите Индийците подлагат на критика „ безжалостната ислямофобия “, ориентирана към тима по крикет на Пакистан Звезди, шокове и нещастия: Историята на Световната купа по крикет на ICC завършек на списъка

И Шафике, и Африди се причислиха още веднъж към тренировките на тима на стадион Chinnaswamy в Бенгалуру в сряда и са разполагаем за избор, само че остават въпроси по отношение на формата на първенците от 1992 година в четвъртия им мач от шампионата.

Пакистан завоюва първите си два мача в контрастиращ жанр, само че загуби със седем уикета на големия стадион Нарендра Моди в Ахмедабад предходната седмица, където бяха подложени на враждебно държание от партизанската навалица.

Пакистанският ръб по крикет подаде тъжба до Международния съвет по крикет за „ неуместно държание “ по отношение на своите играчи по време на мача.

Азам беше освиркван при жребия, до момента в който видео в обществените медии се появи, показващо няколко пакистански играчи, в това число Мохамад Ризван, измъчвани от индийски почитатели.

Отборът към този момент се завръща в южната част на Индия, където ще изиграе оставащите си седем мача и ще се надява да получи поддръжка, сходна на двете си победи в Хайдерабад.

Публиката в Хайдерабад приветства, когато Шафик и Ризван означиха сенчури в преследването на върха на Пакистан от 345-4 против Шри Ланка.

„ Победата или загубата е част от играта “, сподели Ризван, който има 248 точки за три ининга.

„ Загубихме от Индия, само че в случай че видите, спечелихме и два мача. Трябва да сравним уменията си с познанията си за играта... не можем да кажем, че изоставаме от света. “

Пакистанският боулинг „ липсва дисциплинираност “

Азам, класираният номер едно удар в еднодневния интернационален (ODI) крикет, занапред ще набира скорост в шампионата. Но повече от ударите са играчите на боулинг, които към момента не са влезнали в някакъв темп против положителните страни.

Африди се бори да завоюва ранни уикетове, до момента в който Харис Рауф и Хасан Али се показаха накъсано. Спинърите Шадаб Хан и Мохамад Наваз се бориха да обезпечат пробив на Пакистан в междинните оувъри.

Пакистанската легенда Вакар Юнис посъветва Африди да се учи от индийския шивач Джасприт Бумра, в случай че желае да окаже въздействие на Световното състезание.

Африди се бори с темпото и фитнеса си и не беше впечатляващ и в трите мача на Световното състезание, където четирите му уикета бяха на стойност 139 ръна.

„ Не знам дали има проблем с неговата физическа форма “, сподели Вакар след загубата против Индия.

„ Липсващото звено в неговия боулинг е дисциплината и той е прекалил с опитите да печели малки врати.

„ Когато вършиме едно и също нещо още веднъж и още веднъж, както Шахин играе боулинг, с цел да задвижи своя йоркър, тогава батсмените знаят това и са подготвени за това. “

Уакар сподели, че на пакистанския боулинг „ липсва дисциплинираност “ на Световното състезание, където три мача са довели до две победи и една загуба.

Но Ризван поддържа играчите си да се оправят добре.

„ Всички споделят, че сме непредсказуеми, само че аз имам вяра, че имаме най-хубавите играчи на боулинг в света “, сподели Ризван.

С лице към възраждаща се Австралия

Пакистан и Австралия са се срещали в 10 случая и до момента в който Пакистан завоюва четири мача, загубите, нанесени от Австралия, са огромни и въздействащи.

Австралия стартира възраждането си в шампионата, като извади Пакистан за 132 на финала на Световната купа по крикет през 1999 година на Lord’s Cricket Ground. Те преследваха задачата с 29,5 оувъра за загуба на два уикета.

Те също победиха Пакистан на шампионата през 2015 година по пътя към спечелването на купата вкъщи, а през 2019 година още веднъж, шестата им победа на Световната купа по крикет над тима в зелено.

Австралия ще се стреми да надгради първата си победа на шампионата.

Но с цел да върнат Австралия крепко в надпреварата, те се нуждаят от одобрени играчи от най-голям клас, с цел да продължат с хора като Дейвид Уорнър и Стивън Смит, които поемат повече отговорност.

Уорнър има резултати от 41, 13 и 11 в три мача, до момента в който Смит е вкарал 65 в три удара, в това число патица против Шри Ланка.

Капитанът на Австралия Пат Къминс съумя да завоюва единствено един уикет в първите два мача, което накара някогашния капитан Майкъл Кларк да предскаже по вътрешното радио, че Къминс ще седи на пейката в мача против Шри Ланка.

Но капитанът отговори, като взе две жизненоважни уикета против Шри Ланка, преди Адам Зампа да докара тима до победа с пет уикета.

Пакистан обичайно не се справяше добре с австралийските пейсъри и се бореше против най-хубавия боулинг в Индия Бумра.

Азам призна, че ударите му от междинен клас са го разочаровали против Индия.

„ Начинът, по който започнахме, целихме 280 или 290, само че колапсът ни струваше, тъй че общата ни сума не е добра “, сподели той.

Контузеният и изпаднал в любимец шеф Факхар Заман се завръща в надпреварата за петък, до момента в който Пакистан се стреми да преодолее своите мудни стартове на ударите.

Ризван сподели, че неговият екип чака с неспокойствие предизвикването в Австралия.

„ Не сме изгубили духа си след една загуба. “

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР