Пакистан прие специална заповед за разрешаване на бартерна търговия с

...
Пакистан прие специална заповед за разрешаване на бартерна търговия с
Коментари Харесай

Пакистан преминава към бартерна търговия с Русия, Иран и Афганистан

Пакистан одобри специфична заповед за разрешаване на бартерна търговия с Афганистан, Иран и Русия за избрани артикули, в това число нефт и газ , заяви Министерството на търговията на страната, представено от Ройтерс.

На фона на, с цел да покрие едномесечния импорт, държавното управление на Пакистан обезверено се пробва да ръководи рецесията на платежния баланс и да овладее инфлацията, откакто тя доближи връх от близо 38% предишния месец.

Правителствената заповед, наречена Механизъм за бартерна търговия, датираща от 1 юни, изброява артикули, които могат да бъдат обменяни. Държавни и частни субекти ще се нуждаят от утвърждение, с цел да вземат участие в комерсиалния механизъм.

След първата покупка от Пакистан на понижен съветски нефт през април министърът на петрола Мусадик Малик сподели пред Ройтерс, че Пакистан ще купува единствено недопечен нефт, а не рафинирани артикули според договорката.

Засега няма удостоверение по какъв начин ще бъде осъществено заплащането. Но Малик сподели, че покупките могат да набъбнат до 100 000 барела дневно (bpd), в случай че първата транзакция премине безпрепятствено.

През май Пакистанската асоциация на дилърите на нефт се оплака, че до 35% от дизела, продаван в Пакистан, е бил импортиран контрабандно от Иран.

Правителството на Пакистан също подреди да се ограничи контрабандата на брашно, пшеница, захар и торове за Афганистан.
 Пакистан към този момент поръчва съветски нефт с отстъпка
Пакистан към този момент поръчва съветски нефт с отстъпка

Първата доставка би трябвало да дойде през май
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР