Пакистан не може да си позволи да харчи повече за

...
Пакистан не може да си позволи да харчи повече за
Коментари Харесай

Пакистан е на ръба на катастрофа, призовава за помощ

Пакистан не може да си разреши да харчи повече за възобновяване от опустошителните наводнения, породени от изменението на климата, сподели министърът по изменението на климата на страната във вторник, до момента в който прикани за по-бърза интернационална помощ при стартирането на нов апел към Организация на обединените нации, съобщи Ройтерс.

Организацията на обединените народи преразгледа петкратно филантропичния си апел за Пакистан до 816 милиона $ от 160 милиона $, защото повишаването на заболяванията, пренасяни посредством водата, и страхът от растящия апетит основават нови рискове след седмици на невиждани наводнения.

„ Нямаме място да дадем какъвто и да било тласък на стопанската система си... развитият свят би трябвало да форсира финансирането за бедствия, наранени от климата “, сподели министърът по изменението на климата Шери Реман на конференция за помощта за Пакистан в Женева.

Наводненията потопиха големи елементи от южноазиатската страна и убиха близо 1700 души. Стотици хиляди разселени хора живеят навън.

Потопът, провокиран от рекордни мусонни дъждове и мощно размразяване на ледници в северните планини, засегна 33 милиона души от 220-милионно население, аргументи вреди, които държавното управление прави оценка на 30 милиарда $.

Правителството и Организация на обединените нации упрекнаха изменението на климата за бедствието.

Джулиен Харнейс, непрекъснат координатор на Организация на обединените нации и филантропичен координатор в Пакистан, сподели, че задачата от 816 милиона $ за апела е „ безусловно незадоволителна “.

Рехман сподели, че Пакистан има незабавна потребност от медикаменти за 8,2 милиона души и ще би трябвало да внесе спомагателни доставки на храна.

Тедрос Адханом Гебрейесус, общоприет шеф на Световната здравна организация, сподели на срещата, че Пакистан е „ на ръба на злополука за публичното здраве “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР