Пакетите с дрога са били в автобус с българска регистрация

...
Пакетите с дрога са били в автобус с българска регистрация
Коментари Харесай

Откриха над 28 кг наркотици в кутии с латексна боя на ГКПП „Малко Търново“

Пакетите с дрога са били в рейс с българска регистрация

28 пакета, съдържащи хероин и три други наркотични субстанции с бруто тегло 28,519 кг, са задържали митническите чиновници на пункт "Малко Търново ", оповестиха от Агенция "Митници ".

Наркотиците са открити при митническа инспекция на влизащ в страната от Турция рейс с пасажери. Направен е опит веществата да бъдат укрити посредством пакетирането им в кутии с фабрично запечатана латексна багра.

На 17 август, към 02:30 часа, рейсът с българска регистрация идва на "Малко Търново " на трасе „ Входящи леки коли и рейсове “ от Турция. Той е пътувал по постоянна линия от Истанбул за Силистра.

На българския митнически пункт екипажът от двама водачи и стюард, както и всички пасажери, са декларирали, че нямат нищо за обявление. При последвалата митническа инспекция на транспортното средство и на багажа на пасажерите митническите чиновници откриват в багажното поделение на рейса три фабрично запечатани пластмасови кофи с надписи на латексна багра.

Митническите инспектори откриват при отварянето на кутиите, че в тях има малко количество багра, а под нея са сложени 28 пакета, увити в найлони. Установено е, че 22 от пакетите съдържат 21,579 кг пресовано кафеникаво вещество, което при осъществения полеви наркотест реагира на хероин.

Съдържанието на другите шест пакета с неправилна форма, също открито посредством полеви наркотестове, е хашиш, метамфетамин и опиат. Установените наркотични субстанции в пакетите са с бруто тегло 28,519 кг. Очакват се експертните изводи за наркотичните субстанции.

По случая се води следствие, което се организира под надзора на прокуратурата в Бургас. Задържан е стюардът на рейса - български жител, както и двамата водачи - турски жители.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР