Пакети с наркотици достигнаха и българския бряг на Черно море.

...
Пакети с наркотици достигнаха и българския бряг на Черно море.
Коментари Харесай

Кокаин край българския бряг

Пакети с опиати доближиха и българския бряг на Черно море. Близо 170 кг кокаин бяха хванати при взаимна акция на нашите и румънските служби.

Вчера в късния следобяд сред Шабла и Тюленово на 20 метра от брега при обход на „ Гранична полиция” са видяни съмнителни предмети.
Заловиха над 170 кг кокаин край Шабла Дрогата е спряна след взаимни дейности на българските и румънските антимафиоти
Оказва се кокаин с извънредно висока непорочност и стойност на черния пазар над 70 млн лв..

Първо в Румъния, след това – у нас

След като морето в Румъния преди дни изхвърли над звук кокаин в пакети, е засилено наблюдението и над българския сектор. Катер на „ Гранична полиция” попада на находка и у нас, описват риболовците в Шабла.

„ Били са навързани един към различен със избавителни жилетки, да не могат да потъват и към този момент течението очевидно ги е докарало дотук”, изяснява един от тях.

Снимки от залавянето на наркопратката:
Снимка: bTV Снимка: bTV Снимка: bTV Снимка: bTV
Не е открит плавателният съд, от който са изхвърлени саковете.„ Най-вероятно става въпрос за скица за предаване, без да се виждат хората и в намерено море”, уточни вътрешният министър Младен Маринов.

Дрога за милиони

От ГДБОП пресмятат, че откритите 169 кг костват минимум 13 000 000 лева „ В такава централизация наркотично вещество не се пуска на пазара, а се размесва едно към три, такава субстанция на уличния пазар такова количество би се популяризирало за 71 400 000 лева.”, посочи шефът на службата Ивайло Спиридонов.
Хеликоптери и водолази ще търсят още дрога в морето край Шабла (ВИДЕО) Кокаинът е можел да се пласира за над 70 млн. лева на улицата
Днес в морето патрулират катери, а региона следят и военни хеликоптери. „ Те ще извършат облитане на региона, не сме сигурни, че това количество, което сме извадили при нас, е цялото”, уточни основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов.

Някои от избавителните жилетки са били празни и по тази причина ще бъдат изпратени и водолази.

Няма данни за арестувани

Окръжната прокуратура в Добрич управлява следствието за контрабанда в изключително огромни размери.

Предполага се, че опиатът е тръгнал от Южна Америка, само че не е ясно дали получателят е в Румъния или България.

Няма данни за арестувани за наркотрафика у нас.

Министерство на вътрешните работи приканва жителите да алармират, в случай че видят съмнителни пакети на брега. Подчертават, че с такава непорочност кокаинът е извънредно рисков за живота.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР